Gyógyító Kövek - A "kristályba révülés" meditáció

Mit csinálj otthon főleg mikor már mindennel készen lettél, vagy egyedül vagy? Túl sok hírt olvastál már és szeretnél kis nyugalmat, melegséget? A cikk írásának idején különösen nagy kihívást kap az emberiség a koronavírus miatt. Ehhez szeretnék egy kis útmutató táblát adni nektek a nyugalom és belső egyensúly közelségébe.

A rövid vizualizációs, és meditácós gyakorlatok bizonyítottan jó hatásúak a nyugalomra, az emberi pszichére és az immunrendszerre is.

Előékszületek:

Ez a praktikus kis meditáció egyszerű elemekből áll, csak egy bármilyen formájú ásvány medál, karkötő, kristály és pár perc szükséges hozzá. Kimondottan jó azok számára is, akik nem szeretik becsukni a szemüket a hagyományos meditációk alatt, ez ugyanis más. A legjobb hatás elérése érdekében egy kristály csúcsot vagy nagyobb marokkövet használj.  Helynek egy nyugodt személyes teret válassz.

A kristály meditáció:

Légy tudatában annak, ahogy a levegő ki-be áramlik az orrodon és a légzőrendszereden. Most vedd kezedbe a követ. Újra gondolj a levegőre, ahogy végig ki és be áramlik a légzőszervi rendszereden keresztül. Nézd meg az ásványodat nyugalmi állapotodban úgy, mintha először találkoznál ezzel, mintha nem lennének róla ismereteid. Nézd meg a színét, alakját, érezd meg a tapintását. Fedezd fel a követ. Nézz szét a belsejében. Ha nem is átlátszó, akkor is valamilyen belülről. Képzeld el, mintha áthatolható lenne, mintha olyan levegő szerű lenne, hogy körül tudsz tekinteni benne. Látszik a sok kristály minta, vagy a kő tisztaságának látványa. Most pedig *érezd meg* a követ, hiszen a kő is entitás egy élettel teli bolygón. Érezd, milyen a hangulata, mekkora nyugalom és bizonyosság árad belőle. Most pedig hozd ki a figyelmed a kristályból. Nézd meg a külsejét újra, az alakját a formáját. Legyél tudatában annak, hogy a tudatosságod az egész testedben jelen van. Figyeld meg a testedet átható energiádat. És ezt a friss békés energiával tartósan legyökereztetve, tartsd meg ezt magadban és engedd meg, hogy kiáramolhasson a napodba.

Ezt a meditációt bármilyen saját kristállyal és a nap bármelyik szakában elvégezheted, bár reggel napindítónak a legjobb.

Kellemes napot és meleg, jó érzéseket kívánunk!