Ásvány karkötő

Larimár karkötő, extrakék, prémium
39 990.-
Smaragd karkötő, nagyszemű
35 990.-
Kalcedon karkötő (kalcedon ásvány)
8 990.-
Hegyikristály - smaragd karkötő
5 990.-
Akvamarin karkötő, fazettázott
11 990.-
Ametiszt karkötő, extra tiszta
6 990.-
Tűzopál karkötő
19 990.-
Azúrmalachit karkötő - kuriózum
19 990.-
Ametrin golyós karkötő
13 990.-
Aventurin karkötő III.
5 990.-
India achát karkötő
2 990.-
Botswana achát karkötő, extra
5 190.-
Akvamarin karkötő
9 990.-
Levendula Jade karkötő
4 990.-
Fantom ametiszt "Auralit 23" karkötő
7 990.-
Prémium Zafír karkötő
17 900.-
Rózsakvarc - ametiszt karkötő
4 290.-
Itt találhatod az ásvány karkötő kategóriát, mely igyekszik az összes természetes kristályból található ékszert ezeken az oldalakon felmutatni. A karkötők általában golyós gyöngyös formában és kivitelben készülnek el, legjellemzőbb mérete a gyöngyöknek 6 mm, vagy 8 mm. Vannak ritkább, nagyobb méretek is és egyedi formájú ásvány szemek is, mint például az ovális pirit karkötő vagy az extra obszidán több, mint egy centis szemekkel.
 

Változatosság az ásvány karkötők világában

 
Találsz itt fazettázott ásvány karkötőket, jellemzően rubin, hegyi, zafír, lapisz lazuli és turmalin kristályból. A fazettázott ásványok nagyobb, gömbölyű formájú gyöngyökből készülnek, majd azokat szögletesre fazettálják. Vannak már modern víz vágó és lézeres technológiák is, amik forradalmi módon közelítik meg az ásvány golyó csiszolás folyamatát.
 
Ha a fazettázott gyöngyökre rásüt a nap, a fényt gyönyörű szikrázo módon tükrözik vissza. A sima gyöngyöknek pontosan az az előnye, hogy sima felületével jobban hagyja érvényesülni a kő mintázatát. Ez olyan esetekben különösen előnyös, mint az irizáló sólyomszem, tigrisszem, vagy szivárvány obszidán, leopárd jáspis vagy extra labradorit ásvány karkötők. Hogy minden ízlést kielégítsünk, számos ásvány karkötő található fazettázott és sima kivitelben is, mint a füst kvarc vagy rózsakvarc karkötők.
A lávakő karkötők édekes kivételt képeznek, szerkezetük miatt a felszínük (és a belsejük) szivacsszerű.
 
Számos termékből különböző variáció is létezik. Például a népszerű Hegyikristály, és Ametiszt, Lapis lazuli - másik nevén Lápisz Lazuli - termékekből létezik több féle méret, csiszolt kivitel, és különböző minőség tisztaság is. Van hogy a szín játszik fontos szerepet a választék bővítése terén: ilyen például az ametiszt karkötő melyből van normál és extra színű, a jáspis melyből van óceán / vörös / leopárd is, és a turmalin ami szinte a színpaletta teljes skáláját prezentálni tudja. A jade ásvány karkötő színváltozatban elérhető nálunk. Ebből a változatos világából nem maradhat ki a gyönyörű uralkodói rubin, smaragd, és prémium zafír ékszerek sem, melyek igazi kuriózumnak számítanak. Malachit esetében kétféle szín és méret variációval is próbáljuk az igényeket teljességgel kiszolgálni.
 
Az ásvány karkötők választéka rendkívül széles, és szinte mindenki megtalálhatja az igényeinek és preferenciáinak megfelelőt. Egyesek inkább az energiákat és a gyógyító hatásokat veszik figyelembe, míg mások a szépségüket, ritkaságukat és a stílusukat értékelik. A karkötők különböző ásványok kombinációit tartalmazhatják, amelyek egymással kölcsönhatásban állnak, hogy erősítsék és kiegészítsék egymás hatásait.
 

A tökéletes méret kiválasztása

 
Mint minden ékszer esetében, ásvány karkötők esetében is nagyon fontos a megfelelő méret megválasztása. A gyöngyök mérete általában fél és 1 cm közötti, és ezek a gyöngy méretek elvesznek a karkötő effektív kerületéből. Éppen ezért a csukló mérethez mindig hozzá kell adni nagyjából 2 cm-t például egy opál karkötő rendelésénél.
 
A karkötő ebben az esetben lesz kényelmes és egyben csuklóra kellemesen illeszkedő. Tehát ha a csukló méreted 15 cm, akkor számodra ebben az esetben egy S (17cm) méretű - mondjuk citrin karkötő - lesz ideális. Azzal lehet még "játszani" , hogy ha a kapott +2cm méret pont mérethatárra esik (mondjuk 19cm-re) hogy mennyire szereted szorosan a karkötőket, vagy mekkora a gyöngy mérete: Például egy 10mm méretű cölesztin holdkő karkötő esetén a nagy gyöngyök miatt érdemes L méretet választani, de egy közel fél centis extra holdkő és szorosabb csukló preferencia mellett már lehet M méretet rendelni.
 

Az ásvány karkötők jelentősége

 
Az ásvány karkötők nemcsak divatos kiegészítők, hanem hosszú történetük és lelket pozitív jelentésük miatt is népszerűek lettek. Az ásványokat évezredek óta használják a gyógyításban és a spirituális gyakorlatokban. Ezek a természetes karkötők a test energiaközpontjaira és erőterére hatnak, segítve az egyensúly helyreállítását és a jó közérzetet.
 
Az ásvány karkötők viselése nem csak divatos, hanem egyben egyfajta önápolási és önmegvalósítási mód is lehet. Az emberek gyakran kiválasztják az ásványokat az alapján, hogy milyen kihívásokkal vagy célokkal küzdenek életükben. Például, ha valaki stressztől szenved, akkor olyan ásvány karkötőt választhat, amely nyugtató hatással va, mint például az achát vagy a hegyikristály, vagy egy turmalin karkötő.
 
Az ásvány karkötők kiválasztásánál fontos szempont az ásványok minősége és tisztasága. Az ásványokat csak megbízható forrásból érdemes beszerezni, így biztosítva, hogy amit kézhez kapunk garantáltan és valóban ásvány.
 
Az ásvány karkötők az ékszerek egy különleges és természetközeli formája, amelyek az elmúlt években egyre népszerűbbé váltak. Ezek a karkötők nemcsak stílusos és divatos kiegészítők, hanem számos pozitív hatással is rendelkezhetnek az emberi testre és lélekre.
 

Történelmük

 
Az ásványokat már évezredek óta használják gyógyító, energetikai és spirituális célokra. Az ásványokban található természetes energiák és rezgések úgy tartják, hogy harmonizálják a tudatot és az érzelmi állapotot, ezáltal közvetett módon a testre is hatást gyakorolhatnak. Az ásványok karkötők formájában való viselése lehetővé teszi, hogy ezek az energiák közvetlenül mindig velünk legyenek a hétköznapok során. Az ásvány karkötők még eszmei értékkel is bírnak, hiszen olyan dolgokat viselünk a kezünkön, melyek több millió vagy 10 millió év alatt alakultak ki.
 

Az ásvány karkötők hatásai

 
Az ásvány karkötőknek azonban több pozitív hatásuk is lehet. A hiedelmek szerint segíthetnek energetikai egyensúlyt teremteni a testben és a környezetben, támogathatják a testi és szellemi gyógyulást, valamint segíthetik a stressz csökkentését és a belső nyugalmat. Egyesek szerint az ásványok segíthetnek az intuíció és belső fejlődés fokozásában.
 
Fontos megjegyezni, hogy az ásvány karkötők hatásai és ereje szubjektív lehet, és nem mindenki érezheti ugyanazt a hatást. Minden ember egyedi, és más módon reagál az ásványok rezgéseire. Ezért fontos, hogy mindenki hallgasson a saját belső hangjára és intuíciójára, amikor ásvány karkötőt választ.
 
Az ásványokban rejlő különböző tulajdonságok és rezgések miatt minden karkötő más hatással lehet ránk. Például az ametiszt nyugtató hatású, a fluorit karkötő segít a stressz csökkentésében és a meditációban. A rózsakvarc szeretetet és gyengédséget sugároz, míg a türkiz védelmet nyújt és az önbizalmat erősíti.
 
Az ásvány karkötők különféle ásványokból állnak, és gyakran kombinálják ezeket, hogy maximalizálják a pozitív hatásokat. Azt azonban fontos tudni, hogy több ásvány gyöngy esetén egy karkötőben a hatások nem összeadódnak, hanem egy specifikus rész területen fejtik ki erejüket. Egy karkötő összeállítása lehet egyedi vagy előre elkészített, attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk elérni. Az egyes ásványokat gondosan kiválasztják annak alapján, amelyekkel az adott személynek szüksége lehet.
 
Az ásvány karkötők nemcsak az energetikai előnyök miatt vonzóak, hanem a szépségük miatt is. Az ásványok sokféle színben és mintázatban léteznek, így mindenki megtalálhatja az ízlésének és stílusának megfelelőt.
 
Fontos azonban megemlíteni, hogy az ásvány karkötők nem helyettesítik az orvosi kezelést, hanem kiegészítik azt. Minden esetben ajánlott orvoshoz fordulni, ha valamilyen egészségügyi problémával küzdünk.
 
Az ásvány karkötők nemcsak az egyéni használatra, hanem ajándékként is népszerűek. Sok ember szeret ásvány karkötőket ajándékozni szeretteinek, hogy kifejezze a gondoskodást, szeretetet és jókívánságot. Az ásványok kiválasztásakor a személyes jellemzők és az egyéni szükségletek, valamint ráérzés alapján lehet válogatni, így az ajándék egyedi és személyre szabott lehet.
 
Ásvány karkötőket számos helyen lehet beszerezni, mint például egy ékszerüzlet, egy budapesti vagy vidéki ásványbolt, egy online ásvány áruház. Fontos azonban megbizonyosodni arról, hogy az ásvány valódi és minőségi, mivel ez befolyásolhatja a karkötő hatásainak erejét.
 
Az ásvány karkötők tehát nemcsak csodálatos kiegészítők, hanem a természet erejét és szépségét hordozzák magukban. Mindenki saját egyéni tapasztalatokat szerezhet ezekkel a karkötőkkel, és felfedezheti az ásványokkal való kapcsolatát. Legyen szó stílusról, valamiből való kilábalásról vagy fejlődésről, az ásvány karkötők egy csodálatos módja annak, hogy közelebb kerüljünk a természethez és saját belsőnk megismeréséhez.