Ásvány gyűrű

Smaragd gyűrű, állítható méret
6 990.-
Ametiszt gyűrű, állítható méret
6 990.-
Topáz gyűrű, állítható méretű
6 990.-
Ónix gyűrű, ezüst
11 990.-
Dendrites achát gyűrű, ezüst
12 900.-
Akvamarin gyűrű, ezüst
21 590.-
Moldavit gyűrű, ezüst
32 990.-
Szuper hetes gyűrű, extra II (56 -os)
19 990.-
Larimar gyűrű, állítható méret
6 990.-
Nyers gyémánt gyűrű
18 990.-
Kianit gyűrű, állítható méret
4 950.-
Tigrisszem gyűrű, ezüst
8 990.-
Malachit gyűrű, állítható méretű
5 900.-
Gránát gyűrű, ezüst (hesszonit)
7 990.-
Az ásvány gyűrűk egyedülálló és stílusos ékszerek, amelyekben az ásványok szépsége és energiája találkozik. A gyűrűk nemcsak díszítő tárgyak, hanem szimbólumok is lehetnek, amelyek hordozzák az ásványok jelentését és pozitív hatásait. Az ásvány gyűrűk kiválasztása azonban nemcsak a dizájnra korlátozódik, hanem figyelembe kell venni a megfelelő gyűrűméret kiválasztását is.
 
A megfelelő gyűrűméret kiválasztása rendkívül fontos, hogy a gyűrű kényelmesen illeszkedjen az ujjra. A legjobb módszer a gyűrűméret meghatározására az, ha használunk egy mérőszalagot vagy egy gyűrűméretet. A mérőszalaggal körbefutatjuk az ujjat, majd leolvassuk az ujj kerületét. Ezután a mérettáblázat segítségével megtalálhatjuk a megfelelő gyűrűméretet. Ha már van egy jól illeszkedő gyűrűnk, akkor annak átmérőjét is lemérhetjük, és a mérettáblázat alapján megtalálhatjuk a megfelelő méretet.
 
Amikor ásvány gyűrűt választunk, fontos megfontolni az ásványok jelentését és hatásait is. A különböző ásványok különböző rezgésekkel rendelkeznek, és különféle pozitív hatásokat hordoznak magukban. Az opál például a kreativitást, az érzelmi egyensúlyt és a harmóniát képviseli. A smaragd a szeretetet, a gyógyulást és a harmóniát erősíti. A rubin az életenergia fokozásában és a szenvedély megéltésében segít. A napkő a vitalitást, az önbizalmat és a boldogságot hozza. A merlinite pedig az intuitív képességeket és a spirituális fejlődést támogatja.
 
Az ásvány gyűrűk dizájnjában is számos lehetőség közül választhatunk. A gyűrűk lehetnek egyszerűek és letisztultak, vagy akár bonyolultabb és részletesebb kivitelűek is. A gyűrűkön az ásványokat különböző módon rögzíthetik, például foglalatba helyezhetik, vagy akár közvetlenül az alapanyagba is belefoglalhatják. Az ásvány gyűrűk készülhetnek ezüstből, aranyból vagy más nemesfémből, és néha díszíthetik őket más drágakövek vagy apró csiszolt ásványok is.
 
Az ametiszt gyűrűk népszerű választások közé tartoznak, mivel az ametiszt különleges lila színe és nyugtató energiája vonzóvá teszi. Ez a kő segít az elmének megnyugtatásában és a stressz csökkentésében, valamint támogatja a meditációt és a belső harmóniát.
 
A charoit egy másik érdekes választás lehet. Ez a lila ásvány Oroszországból származik, és ritkasága miatt különlegesnek számít. A charoit segít a spirituális növekedésben, az intuíció erősítésében és az energetikai blokkok feloldásában.
 
Az ásvány gyűrűk között megtalálhatók olyan drágakövek is, mint a rubin és a smaragd. A rubin a szenvedély és az életenergia kifejezője, míg a smaragd a szeretet és a harmónia jelképe. Ezek a drágakövek magas rezgéssel rendelkeznek, és erős pozitív hatásokkal rendelkeznek az érzelmi és spirituális szinten.
 
Az ásványok csiszolása és megmunkálása számos módon történhet, és különböző fázisokat foglal magában. Az ásványokat először kiválasztják a megfelelő minőség és szín alapján. Ezután következik a csiszolás, amely során az ásványt különböző formákba alakítják, például gyűrűként, medálként vagy más ékszerként.
 
Az ásványok csiszolásához speciális eszközöket használnak, mint például a csiszolókorongok és a csiszolópapír. A csiszolás során az ásvány felületét simítják és polírozzák, hogy a gyönyörű fényvisszaverődést és a csiszolt felületet elérjék.
 
A gyűrűk tervezésekor a gyémánt kövek mellett más ásványokat is felhasználhatnak, mint például az ametiszt, opál, smaragd, rubin, napkő, merlinite és még számos más. Az ásványokat különböző formákban használják, például a gyűrűkbe foglalva, amelyek megadhatják az ékszer különlegességét és egyediségét.