Gyógyító Kövek - A hematit, ahogyan még nem hallottál róla

A hematit igen kedvelt a kristálygyógyászat az alap témakörében, rengeteg jobbnál jobb tulajdonságokat lehet olvasni róla.

Tudtad, hogy a hematit már a középkorban is ismert volt vélt gyógyhatása miatt? Akkoriban vérkőnek is nevezték (ma már a heliotróp, vagy vérjáspis az), mert a vizet a vörös vasoxid megfestette, illetve a hematit vörös karcot hagy maga után. Évezredekig használták vörös krétának. Jelenleg az acéliparnak is kedvelt alapanyaga, mert több mint 60-70%-a vas és könnyen feldolgozható. A világ hematit készlete hatalmas, szinte fel sem fogható; gigatonnákban mérhető.

A színe gyakran nem csak fekete, hanem előfordul ritkán vöröses, barnás pasztell színekben is, bár napjainkban ékszerként gyakran élénk színűekre festik. A hematitról sok gyakrolati tulajdonságot írnak, azonban most inkább azt az oldalát szeretném megvilágítani, amiről ritkán beszélnek.

A hematit kiváló kő elindulásban, azok számára, akik most ismerkednek az ásványok világával. Segít beindítani azokat az érzékeket, melyek a kövek gyógyhatását fogadni tudják, ugyanakkor eléggé "földelős" kő ahhoz, hogy ezt a kezdő ásványos is jól viselje. Később jellemző rá, hogy az emberek túllépnek rajta, mert nem képes eléggé magas rezgések behozásához és megtartásához.

Tehát: a hematit egy erősen vastartalmú, fém-föld jellegű anyag - majdnem hogy egy darab vas, de mint ásvány, a hematit vélt gyógyereje összefüggésben van az előfordulási mennyiségével. Minél többször fordul elő valami, annál inkább kapcsolható eseményekhez, mint például gyógyuláshoz, még ha azok a kőtől függetlenül is történnek meg. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy amivel az ipar nagy mennyiségben rendelkezik, azt szeretné vonzóvá tenni, ezért sok megírt gyógyhatást fenntartással érdemes kezelni.

A hematit mellékhatásait kevesen ismerik és említik. Az egyik a pont fent említett információ áradat a kövekről. Az emberek vélt hatásokat is várnak, melyek nem 100%-ban ehhez a kőhöz tartoznak és erre koncentrálnak ahelyett amire a hematit jótékonyan képes, vagy akár létezhet kő, mely jobb hatásfokkal meghozza ugyanazt a kívánt hatást, viszont az illető az olvasottak miatt nem koncentrál rá. Mivel fém jellegű, ezért nagyon jól abszorbeálja és vezeti az energiát, mind negatívat, mind pozitívat. Ezért utazás, közösségi munka után gyakran érdemes energetikailag tisztogatni. Aki szinte csak hematitot hord, egy olyan jel, melyet érdemes észrevenni és vele foglalkozni.

A másik fajtája a hematitnak amit vele emlegetnek, a magnetit. Az esetek egy részében ez szintetikus. A hematit a természetben nem, vagy gyengén mágneses erejű. Ha mesterséges, a gyógyhatása nem olyan tökéletes. Ha magnetit, roppant erős mágneses mezőt generál, és azzal próbálják reklámozni, hogy ez a testet gyógyítja de mi az, amire a testben hatni tud? Egyrészt ez a régen nagy divatnak örvendő mód természetes mágnesekkel működött, másrészt akupunktúrás pontokat kezelve (pl. mágneses talpbetét) effektív és nem a test véletlenszerű pontján hordott ékszerként.

Érdekes, amikor a mágneses hematitot azzal reklámozzák gyógyerő szempontjából, hogy extra erős. Használni jó bizonyos célokra irányzottan, de érdemes odafigyelni a hematit mágnesességének a polaritására.

A hematit a közhiedelemmel ellentétben nem tölti fel a testet erővel, és nem tisztít szerveket a test minden táján. A földelő hatása hoz egy jobb jelen érzetet a testben, ha erre van szükség. Sokan abszorbeáló hatása miatt úgy tartják róla, hogy segít a negativitás átalakításában, pedig csak magába szívja azt. Mivel a telítődési pontját elérve a kristály leadja azokat a rezgéseket, emiatt gyakori tisztításra ajánlott ez a környezetre is érzékeny kő.

Emellett nem szabad megfeledkezni a hematit pozitív tulajdonságairól sem. A hírlevél elején felsorolt pozitívumok mellett kimondottan jó mind tüzes, mind csendes, érzékeny emberek számára is, hogy segítsen a helyüket megtalálni a világban. A felső csakrában túlsúlyosan elhelyezkedő emberek számára támogatja a leföldelődést, a spirituális az anyagi javak jobb bevonzását. Erősíti a logikus gondolkodást, segítségével jobban ben tudsz két lábon állni a földön átvitt értelemben a világban, erősíti az alap csakrákat, így ellenállóbbá tesz és magabiztosabbá. Növeli a fém őselemet környezetedben, ezáltal jobban megtudod válogatni az életedben mi az, aminek kitisztítására van szükség, valamint a fén jellegénél fogva közelebb tud vinni a pénz világához is.

Remélem különlegesnek találtad ezt a hírlevelet is és egy újabb információval lettél gazdagabb.

Kattints ide, hogy megnézd milyen hematit ékszer(ek) vannak a gyogyitokovek.eu -n! -->>

Segíts, ha ezt hasznosnak találod! Google+ -ozd és Like -old a bejegyzést, ha tetszik ez a cikk. Minden egyes plusz és like számít. :)

 

Tisztelettel,

Fülöp Tibor

 

Még nem vagy feliratkozva az ingyenes hírlevélre?

Értesülj, ha újabb tévhit vagy utánzat kerül terítékre. Tudd meg mi az, amiről ásvány könyvek nem írnak!

Értesülj, amikor új és hasznos dolgokat tudhatsz meg a kövekről!

Az honlapon minden információ jogilag védett, másolása tilos.