Gyógyító Kövek - Leesett a köved? Zárványos? Semmi baj!

Mi történik ha nagyon sokszor leesik egy , vagy letörik belőle egy darabka?

Mi történik, ha sokszor leesik egyféle medál a nyakadból, vagy szétpattan egy karkötő?

Egy valamiben a hozzáértők egyet szoktak érteni: A kő dolgozik és jelez valamit.

Sok megkeresés érkezik azzal kapcsolatban, hogy mit javasolunk ilyen helyzetekben. Természetesen egyedi kérdésekkel, mivel nem voltunk ott, nem tudunk tanácsot adni. Ezzel a cikkel viszont szeretnénk segíteni azoknak, akik nem teljesen a biztosak abban a kérdéskörben, hogy ilyenkor mit kell tenni. Ahogy a cikk címéből is láthatod: semmi baj! :)

Miért jelez a kő: A világ egységben harmóniában van, még ha nem is úgy érezzük mindig. A kövek világa teljes, mint egy szivárvány. Képzeld el milyen lenne, ha egy sávot a közepéről kivennének. Ha valaki nem tud, vagy mer elfogadni egy kőfajtát (vagy a kő őt, ami egy és ugyanaz - ami kint az bent), az a világ, vagy önmaga egy aspektusát nem tudja még egyelőre mesteri szinten uralni.

Tehát az ásványok jeleznek, mert érző interaktív kapcsolatban vannak az emberrel. Ez egy olyan dolog, amiben az ezzel foglalkozó médiumok teljes egyetértésben szoktak lenni. Innentől viszont mindenféle csiribú-csiribát hallok, mint pl. dobja ki, só, tűz, többet ne legyen nála, innentől már az ellenkezőjét sugározza, már nem lehet jó és csak bottal szabad megfogni védőöltözékben, amiket nem tartok túl humánusnak. Ezek letisztázására jött létre ez a hírlevél.

Sok ember érdeklődik nálam, hogy tényleg eldobja a kövét csak mert lepattant belőle egy kis darab? Elhagyta? Van egy köved, segít a benne lévő tudatosság téged, és mikor nagy segítség érkezik, akkor csak úgy eldobnád? Abban mindenki egyetérthet velem, hogy attól mert bármely eszköz, tárgy, barát, vagy családtag sokat segített és ez meglátszik rajta, tartható vele a kapcsolat, és segíthet a későbbiekben is. Szerintem első körben nyugodtan tartsd a kövedet meg és örülj, hogy sokmindenben segített. Van eset, hogy tényleg a követ vissza kell adni Földanyának, de ezt érezni fogod, erről lentebb olvashatsz.

A lényeg itt is a szeretet. Ha sajnálattal tartod meg sérülés után a követ, az nem jó, mert akkor csak az önérzeted a fontos, azt pedig félre kell tenni. Ha sajnálkozol, inkább ajándékozd el, vagy add át a Földnek. Az a harmonikus és tökéletes, ha feltételnélküli szeretettel látod benne a kapcsolatot.

Miért tud karkötő elpattanni, vagy kő leesni, gyakran eltűnni? Általában 3-4 egyszerű eset szokott előfordulni:

- sok-kevés esete: túl sok hordás, vagy a kevés tisztítás miatt a kőnek pihenni kell.
- a helyzet: az adott pillanatban, szituációban olyan gondolataid voltak, hogy a kő átvállalhatott valamit és ezt segített feloldani.
- elvárások: elvárásaid vannak a kővel, vagy dolgok kimenetelével kapcsolatban, vagy mások elvárásaitól védett meg.
- tükör: a kő tükröztet egy olyan belső aspektusoddal, mellyel foglalkoznod kell.

Megfigyelések szerint leggyakrabban a helyzet és a tükröztetés esete szokott előfordulni.

Mi a teendő ilyenkor?

Köszönd meg a kőnek, hogy segített és felhívta a figyelmedet rá, bármi is az. Tisztítsd meg, és újra magadhoz veheted.

Figyeld meg önmagadat, a gondolataidat, emlékezz rá, hogy mit csináltál és hogyan csináltad akkor, vagy előtte, amikor a baleset történt. Az összefüggések megtalálásához golbális, sokszor holoisztikus gondolkodás szükséges, a tudat alatti nem logikusan gondolkozik. Saját magadnak kitalálni, hogy milyen kockában gondolkozol éppen, nem egyszerű feladat, de gondolj bele mennyivel könnyebb, hogy a kő akkor jelzett neked. Másnak a segítségét, véleményét is igénybe veheted, hogy mi játszódott le benned akkor. Próbálj meg legközelebb hasonló helyzetben új módon reagálni, vagy a helyzeten változtatni.

Mit tegyél, ha tükröztet a kő?

A tükröztetés leggyakrabban a szív-kövekkel történik meg, amikor a viselőjében nincs elegendő felszabadított önszeretet, vagy biztonságérzet. Ekkor a rózsakvarc, turmalin karkötők szinte leesnek a kezéről, vagy eltűnnek, a rózsakvarc pl. hordás közben kifakul, ezek miatt nem is igazán van barátságban velük. Az ásvány ilyenkor segít a legtöbbet, és jelt ad.  Ekkor ugyanazt, vagy annak az aspektusnak a magasabb rezgésű, magasztosabb energetikai kristályát szoktam ajánlani, valamint a belső felfedezéssel járó munkát. A rózsakvarc-turmalin példánál maradva pl. morganit ásványt szoktam javasolni és hogy "ne tedd annyira háttérbe, hanem könnyedén szeresd Önmagad".

Az egyik legszívtelenebb hiedelm ebben a témában szerintem az, hogy ha zárványossá vált egy kő, vagy lepattant belőle valami akkor az használhatatlan. Kis mosollyal felvetődik a kérdés, hogy ha egy nap az, aki ezt kitalálta pattanásos, vagy koszos kezű lesz, akkor őt is el kell dobni a barátai közül? :)

Elmesélek egy történetet. Amikor először kezdtem merkaba kristályokkal foglalkozni, akkor egész nap az az üzenet jött, hogy egy merkaba gyógyító bot hozzám akar jönni. Gondoltam legyen hát, hazavittem és próbaképp vele együtt aludtam. Másnap meglepődötten vettem észre, hogy az eddig teljesen tiszta hegyikristályba egy akkora zárvány került, mintha elvágták volna, csak közelről látszott, hogy a felszíne sima, érintetlen. Hűha, gondoltam, jól elvoltunk éjszaka. (valamit segített megtisztítani, elengedni.) Örültem is, meg nem is és kértem, hogy azért érezze a kristály is jól magát és ne legyen semmi baja. Eltelt két hét és - most kapaszkodj - a zárvány mintha kipárolgott volna belőle. Nos, ez fizikai szinten lehetetlennek tűnik, mégis megtörtént.

A zárvány (belső kristályminta, belső repedés) sok esetben egy olyan  minta, amitől több a kő, mint korábban volt. Olyan, mintha egy könyv lapjait töltenék meg írással. Ahogy a természetben a dévák, tündék és az elfek is a sűrűbb növenyzetet kedvelik, a kristály angyalok, melyek jelenlétükkel támogatják a kő rezgését és a harmonikus spirituális fejlődést, mindig a legalább minimálisan zárványos köveket kedvelik, főleg azokat, melyekben szivárványok vannak. Szivárvány esetén mindig van a kőben erőteljesebb entitás. Erről tudtommal egyik könyv sem ír, de aki ítélkezés nélkül figyelt már köveket, és jobban nyitott a szívcsakrája az átlagos embereknél, észreveheti. A zárványos kő is kiváló gyógyításra, sőt számos esetben még jobb is. :)

Ha végképp nagyon eltört és érzed, hogy a kő nem javítható, nagyon más mint régen, akkor mi a teendő?

Add át a Földanyának a követ. A földben meggyógyul és a természet része lesz hamarosan.

A Föld Anyának való átadás azt jelenti, hogy megköszönés kíséretében elásod a követ a földbe. Lehet ez kert, vagy egy semleges hely. Természetes vízbe, folyóba is beejtheted. Ha elég érzékeny vagy, akkor már a döntés meghozása után is enyhe hálát érezhetsz a kő felől, hogy megpihen. Ha nem nagy darab tört le, tartsd meg nyugodtan és tisztítsd meg. Érdemes mellé beszerezni egy hasonló vagy ugyanolyan kristályt, hogy pótold az energiát és emlékezz, ha azzal újra az eset. Ha a törött kövecske, vagy újrafűzött elszakadt karkötő hordása közben gyakan feszültséget érzel, akkor jobb tisztítás kell, vagy tükröztet valamivel. Általában egy követ csak akkor kell elásni, ha pl totálisan kettétörik, vagy a kő már teljesen éles, hegyes szilánkos darabokban van.

Segíts, ha ezt hasznosnak találod! Google+ -ozd és Like -old a bejegyzést, ha tetszik ez a cikk. Minden egyes plusz és like számít. :)

 

Tisztelettel,

Fülöp Tibor

A honlapon minden információ jogilag védett, másolása tilos.