Ásvány utánzatok - Valódi holdkő és opalit

Mi a különbség a természetes és mesterséges holdkő között?

A holdkövek közötti különbséget nagyon sokan nem ismerik. Ez nem is csoda, hiszen a gyöngyök legtöbbször már a gyárból kikerülve holdkő-holdkő néven kerülnek a nagykereskedelmekbe és az ékszerpiacra, megjegyzés nélkül. Sokszor onnan lehet felismerni az utánzattal rendelkező naív ékszer kereskedőt, hogy sri lanka holdkő néven kínálja őket, sokszor tibeti ezüsttel, érdekes kék színű gyöngyökkel. Ilyenkor menekülj! :)

A természetes holdkő általában nem átlátszó, szürkésfehér-krémfehér színnel rendelkező földpát ásvány, az indiai típus itt-ott fekete foltokkal rendelkezik. A követ forgatva (főleg drágakőben) kékes-színes szivárvány színű csillogás fedezhető fel. Ezt hívják sokszor szivárvány holdkőnek. Ezt a csillogást utánozzák le a mesterséges holdkővel, (hivatalos neve opalit, vagy üvegopál) ami a természetes holdkővel ellentétben mindig áttetsző. Onnan ismered fel, hogy jellegzetesen kék, egységes színű. Nagyítóval megvizsgálva közelről buborékokat találsz benne. A természetes holdkövet nehéz csiszolni a puhasága miatt, és ezért igen drága (ezüsttel készült holdkő karkötőkkel árban 10ezres nagyságrendeben lehet találkozni.)

Hatásban azért azt nem lehet mondani, hogy az opalit hatástalan. Az opalit és a holdkő is segítik a megérzéseket és a kreativitást. Sőt, az opalit jó hatással van az elnyomott, vagy túlzásba vitt belső gyermeki aspektusra és elősegíti a kreativitást és az optimizmust. A fiatalok és a gyerekek az opalitot jobban kedvelik színük és vidító hatásuk miatt, míg a természetes holdkő egy jobban kommunikáló energiát hordoz magában és benne van a Földanya rezgése is. Az igazi holdkő egyesek szerint olyan kő, mellyel minden nőnek és férfinak rendelkezni kellene. Elősegíti a belső természetfeletti énnel való kapcsolódást, a megérzéseket és a nyugalmi központi állapotot. Aki nehezen tud elfogadni dolgokat, vagy nem tudja kezelni elfogadni bizonyos aspektusait, érdemes holdkövet hordania. A holdkőhöz tartozik a nőiség is, mely minden nőben és férfiban egyaránt megtalálható és szerethető.

A holdkővel kapcsolatos legnagyobb hiedelem az, hogy teliholdkor tilos hordani. Ezt egy olyan ember találta ki, aki nincs békében önmagával. Nem mindenkinek ajánlott. A hold és a holdkő felerősítenek minden szándékot és azt ami az emberben benne van. Ha ez nincs rendben, akkor nyilván teliholdkor sem érzi jól magát az ember. Viszont nagyon sok embert ismerek, akik szerencsére nem ismerték ezt a szabályt és teliholdkor is, az előtt is, az után is mindig jól érezték magukat a holdkővel, mint ahogy én is. Kívánom ezt neked is. Feltöltése történhet hold energiával is, de nem fontos. A legjobb itt is a szimbólum használata.

Mivel változatos a földpátcsalád, ezért létezik narancs-barna színben, ezt hívják úgy, hogy barack holdkő, és létezik szürke, vagy fekete holdkő is. Sokan a labradorittal hasonlónak érzik, ami abban igaz, hogy a labradorit egy másféle ásvány, de szintén földpát.

Végezetül egy humoros történet, ami részben ide kapcsolódik: a holdkőről szól, a nevének eredete a hold sejtelmes fényéből ered. Egy ásványokban nem járatos ismerősömmel beszélgettem ha jól emlékszem munkahelyi dolgairól. Egyszer csak megkérdezte mi az a medál, ami rajtam van. A válaszom az volt, hogy az egy holdkő. Erre ő huncutul elvigyorodott, majd kicsit bizonytalan tekintettel odaszólt: "Na ne szivassál már, tuti nem a holdról van!".

Nézd meg milyen holdkövek vannak itt a Gyógyító Kő oldalon!

Tisztelettel,

Fülöp Tibor
Gyógyító Kövek

Még nem vagy feliratkozva az ingyenes hírlevélre?

Értesülj, ha újabb tévhit vagy utánzat kerül terítékre. Tudd meg mi az, amiről ásvány könyvek nem írnak!

Értesülj, amikor új és hasznos dolgokat tudhatsz meg a kövekről!

Az honlapon minden információ jogilag védett, másolása tilos.