Holdkő karkötő, prémium minőség, extra tűz

  • Azonnal készleten, csak: 6

  • 15 990Ft


Bővebben

Holdkő karkötő, prémium minőségű

Gyönyörű, prémium minőségű holdkő karkötő, melyben a szemek több mint fele ezüst és kék tűzzel rendelkezik. Ezek az elképesztő szépségű gyöngyök kb 8,5 milliméteresek.

A Holdkő egy rendkívül érdekes ásvány, amelyet gyakran a csillogása és tüzes ragyogása miatt ismerünk. Ez a jellegzetes tulajdonság azonban nem az ásvány magából származik, hanem az ásvány belső szerkezetében és összetételében rejlő különleges tulajdonságoktól ered.
 
A Holdkő tudományos neve „adularia”, és egy típusa a kálium-földpátoknak, melyek az egyik legelterjedtebb ásványcsoportok a Földön. Az adularia kristályszerkezete alapvetően ugyanaz, mint más kálium-földpátoké (pl labradorit, larvikit), azonban a Holdkő különlegessége a színéből és mikroszkopikus méretű belső jelenségekből ered, amelyek a fénytörést és a csillogást előidézik.
 
Az holdkő kristályokban gyakran találhatók ún. lamelláris inklúziók, amelyek vékony rétegekből állnak és a kristályokon belül helyezkednek el. Ezek az inklúziók általában az ásvány másik típusából, az ortokláz nevű kálium-feldspátból származnak. Az ortokláz rétegek és az adularia közötti kölcsönhatás eredményezi a Holdkő jellegzetes csillogását és fényhatását.
 
Ezenkívül az adularia mikroklitérikus szerkezete is hozzájárul a Holdkő tüzes ragyogásához. A mikroklitéria apró repedések vagy deformációk a kristályszerkezetben, amelyeket nyomás vagy hő hatására alakulnak ki évezredek során. Ezek a mikroklitérikus eltérések az ásványon belül eltérő optikai (fénytörésbeli) tulajdonságokat eredményeznek, és így a fénytörést is befolyásolják. Ennek következtében a Holdkő lágy, világos fényű csillogást mutat, amelyet sokan misztikusnak és varázslatosnak tartunk.
 
Fontos megjegyezni, hogy a Holdkő tüzes ragyogása és csillogása természetes jelenség, és nem szükségszerűen kapcsolódik a Holdhoz. A Holdkő neve az ókorban kapta ezt a nevet a hasonlóság miatt, amit az ásvány és a Hold között láttak a ragyogásban és a fényhatásban. Az adularia ásvány megtalálható a világ különböző részein, és az ékszeriparban és a kristálygyűjtők között népszerű.
 
Összefoglalva, a Holdkő jellegzetes tüzes ragyogását és csillogását a belső szerkezetében lévő lemezes inklúziók és mikroklitérikus eltérések eredményezik. Ezek a belső jelenségek befolyásolják a fénytörést és a fényvisszaverődést, amely a Holdkő különleges optikai tulajdonságait eredményezi. A Holdkő így egy olyan ásvány, amelynek szépsége és misztikuma már évszázadok óta lenyűgözi az embereket.

Hogyan és mikor tudom kézhez venni?


Gyorsan. A következő fizetési/szállítási módok lehetségesek:

- Előre banki utalással az átutalás beérkezését követő 2 munkanap alatt,
- Utánvéttel ha délig leadod a rendelésed, akár másnap (1 munkanap múlva) kézben tarthatod.

A szállítási módot a rendelés leadásakor a Pénztárnál tudod megadni. Van lehetőség bizonyos összeg felett ingyenes kiszállításra, és sürgős aznapi, vagy szombati kézbesítésre.
Bővebben a szállításről a Szállítási feltételekben olvashatsz.

A webáruházról


A Gyógyító Kövek ásvány ékszer webáruház egy Magyar vállalkozás, ami már több, mint 10 éve eredeti ásvány ékszerekre szakosodott. Minden ásvány terméket bevizsgálunk és arra belső eredetiség garanciát vállalunk! :)

Megrendelésed e-mailen, telefonon, és honlapon keresztül is leadhatod. Ami megtetszik, annál kattints az "Ezt választom" gombra, majd jobb fent a Pénztár feliratra, hogy megadd szállítási adataidat a megrendelés érvényesítéséhez.

Nem találod, amit keresel? Beszerezzük amit csak lehetséges!

Telefon: +36 30 2808628

E-mail: KapcsolatCímkék holdkő, karkötő, holdkő karkötő