Gyógyító Kövek - Az ásványok hatása és gyógyítási folyamata

Ez a hírlevél nagyon meglepő és egyben érdekes lehet sokaknak. Leleplező erejű lesz egyesek számára, és akiknek az itt olvasható sorok közül egy információ sem újdonság, azon keveseknek előre is gratulálok. Jól figyelj, mert ez olyan oldalról világítja meg az ásványok gyógyhatását, melyről jelenleg (2014) tudtommal egy ásványos könyv sem ír. Ez, amelyról szó lesz, a kövek hatása, ahogyan az ásványok működnek és ahogyan kifejtik a hatásukat. Most olvashatsz azokról a dolgokról, melyek miatt nem működnek a kövek, és hogy mik azok a hibák, melyet minden "köves" eleinte elkövet.

A kristálygyógyászat világa sokéves megfigyelésem szerint eléggé sokrétű. Vannak a ló két oldalára eső emberek. Egyikük csak azt keresi, hogy miként tud megszűnni a fizikai problémája és aztán a többivel nem akar törődni, a másik véglet pedig nem akar a fizikai részével foglalkozni, csak a nagyon spirituális átfejlődésben hinni. Ennek következtében sok-sok útmutatás megjelent és egy valami biztos: azt az utat kövesd te is, melyet magadénak érzel. Magam az arany középút híve vagyok, szerintem mindkettő egyaránt fontos, de az egyik a másik nélkül - akárcsak a hang fül nélkül, vagy a fül a hangtalanságban - nehezen jut el a megfelelő helyre az emberhez. Ahogy egyik kedves visszatérő vevőm mondta: "Szerintem ezek érdekesek és hasznosak, de csak abban szeretnék hinni, ami igaz."

A legtöbb problémát mára a pénzéhes, vagy szerepelni vágyó "spirituális szuperhős" információ tengere, az információbőség okozza. A sok-sok írás, mely ezt-azt állít a kövekről olyan elvárásokat teremt, melyek már gondolati pajzsként lelassítják a kövek jó hatásának megvalósulását.  A kövek gyógyhatása szűk vonatkozásban energetikai, és tág értelemben lelki alapon működik. Sokan a kövek másodlagos hatását, a pillanatnyi energia hatást, erő érzetet tulajdonítanak egy kő gyógyerejének. Ez az amit hirtelen amikor a kezedbe veszel egy ásványt, érzel vele kapcsolatban. Ez egy fontos impulzus és benyomás, de ettől jóval felettes dolgokra hivatottak és hatásuk is többről szól (erről később). Hogy a többi módszer miért nem lehetséges megoldás, azt lentebb olvashatod.

Jöjjön az első hiedelem. Sokan hisznek a kövek elektromos potenciáljában és a benne lévő gyógyerőben. Akik ezt kiötlik, egyvalamit elfelejtenek. Az elektromos potenciálnak (mint pl. a homeoátiában) előjele és töltése van, amit már a statikus elektromosság (pulóver, fésülés általai töltés) is ki tud nullázni és mikroelektromos szinten elvezetni. Ennek megfelelően nem érintkezhet fémmel, vízzel, és a kövedhez mindig csak gumicipőben, műszálas ruhától mentesen szabad nyúlni, máskülönben oda a potenciál.... remélem viccesen hangzik. :) A másik kérdéses pont ebben az, hogy hogyan tud megbizonyosodni arról a beszerző, hogy nem veszítette el a kő a töltését? Elég bonyolult és nagyon sérülékeny megközelítés ez, és ha igazán ettől működne a kövek gyógyereje, akkor szerintem fele ekkora sem lenne a sikere.

Másik hiedelem, mellyel kapcsolatban mindent csak tartózkodással fogadj, az a kövek testrészek szerinti, szervekre kifejtett hatása. A .... kő a májra jó, a .... ásvány az agyra, a .... kristály vérnyomásra. Mindig ledöbbenek, hogy ez mennyire komolytalan. Mi ez, gyógyszer? :) Sok visszatérő vevőmet láttam sok-sok éve és most, és azokon, akik nem foglalkoznak a bajuk legalább legegyszerűbb logikus konyhapszichológiai okával, azok keveset változnak. A fejlődést nem a tüneti kezelésben kell megtalálni, abban a nyugati orvoslás a vezető. A megfelelő megoldást két módon lehet megtalálni: az egyik az, hogy mi okozza lelkileg a testi bajt és arra a lelki dologra követ találni (mint ahogy egy csaptelep kifolyó részét nem kell parafával bedugni, hanem a csapot elzárni). A másik módszer a megérzés és megengedés alapján történik: amely kővel dolgod van, ismerd fel, és engedd meg azt, hogy ott segítsen ahol a legnagyobb szükséged van rá. Tehát ha eddig a köveket csak testrész, szerv miatt használtad és nem működött, itt az oka.

Még egy hiedelem, mely rengeteg ásványos könyvben szerepel, hogy egy kő bevonzza a ........ (és ide a pontozott vonalra írhatnék szerelmet, boldogságot, pénzbeli bőséget, megvilágosodást, angyalokat), mindezt tettek és megjegyzés nélkül. Igen, van ami segít a bevonzásban, te leszel attól még a mágnes, HA - és itt a ha nagyon fontos - tudatosan és tudat alatt erre engedélyt adsz. A new age korszak egyik fegfélrevezetőbb hiedelme: "hogyan működik a bevonzás". Már-már olyan szinten nyomatják ezt, mintha valakiknek érdeke lenne félrevezetni az egyébként tisztességes spirituális útkeresőket. :)

Nos, te hogy vagy ezzel - szereted ha elhúzzák előtted a mézesmadzagot és finoman hazudnak, vagy inkább azt a típusú ásványost kedveled, aki még ha nem is olyan kellemes, akkor is megmondja az igazat és az őszinte igazságot? Akkor olvass tovább, ha ez utóbbiban bízol. :)

Ez a bekezdés a legkeményebb, erős, de igaz: Egy kő semmit, de semmit nem tesz meg helyetted. Nem fog romlott házasságot helyrehozni, testrészt gyógyítani, vagy hogy erősebb legyél ilyen-amolyan területeken. Egy kő képtelen többet adni, mint amennyi vagy. Azt hozza ki belőled, ami már most benned, rajtad keresztül és általad van.

Az ásványok abban segítenek, melyet már a görögök is ismertek és Delphoi falára véseve híreszteltek: "ember, ismerd meg önmagad".

A gyógykövek, ásványok mind energetikájuknál és tudatosságuknál fogva az energiamezőre, a tudatosságra és a lélekre hatnak. Az ásványok gyógyereje ebben rejlik és ennek 100%-os figyelmen kívül hagyása csak placebo hatást tud előhozni a viselőből, mégha a gyógyulás csodásnak is tűnik. A gyógyhatás abban nyilvánul meg, hogy a kő energiát, sugallatot áraszt, mely képes belső felismeréseket hozni, belső részeket felszabadítani, olyan pozitív gondolatokat ösztökélni, melyek a fejlődésedet és boldogságod javát szolgálják. Tehát a kövek lelki szinten hatnak és energia - gondolati szinten. Csak arra hatnak igazán, aki nyitott rá, ezért nagyon fontos, hogy fejlődési és haladási céllal (segítség céljával) csak akkor adjál oda köveket valakidnek, ha ő szeretné és a segítségedet kéri.

Az orvosok évről évre magasabb arányban tulajdonítanak pszichoszomatikus eredetűnek testi problémákat, mely egyre inkább azt a fejlődési irányt mutatja, hogy az ember testi és lelki ügyekre, életszituációkra is a megoldást önmagában keresse. Ha megtalálod az okot, az olyan mintha kihúznád a kádból a dugót. Probléma megszűnt. Ezért annyira sikeres és hatásos a kövek gyógyereje is, mert az ásványok a problémák okára segítenek rájönni és pozitív rezgésekkel kiegyenlíteni, jó irányba terelni az ember gondolatait, energiamezőjét és érzéseit. Mégha segít is egy kő úgy, hogy nem tudod az okát, én hiszem hogy tudalatt segít valamit felgoldani, mivel a testben fizikai változást nem hoz létre. A változás energetikai és gondolati szinten történik, melyre a test, a hipotalamusz reagálnak.

Egy kőtől nem fogsz angyalokkal kommunikálni és olvasni az egyébként is már továbbfejlődött és elszóródott Akasha- krónikát. Nem fogja egy kő megnyitni a harmadik szemedet. Egy példa: attól, mert veszel jegyet, nem fogsz eljutni Massachusetts -ből Afrikába. Ki kell váltani a szükséges papírokat, bepakolni, eljutni a reptérre, sorbanállni és a reptéri szabályzat szerint várakozni, együttműködni. Kiskorúként kísérő nélkül nem repülhetsz és nem intézhetsz ügyeket. A spirituális világban is hasonlóképpen működik. A kövek segítenek nagy ezoterikus távlatokban történő haladásban és a lelki utadon, de mindig jusson eszedbe, hogy ehhez megfelelő érettség, tudás, hajlam, szándék és tett szükséges. Csak ez után tudnak segíteni a kövek, akkor viszont nagy mértékben. Ez teljesen egyszerű, és sokszor végbemegy tudat alatti tettek és szándék esetén is.

Három egyszerű példa: Egy olyan lelket nem láttam még akinek regeteg citrinje volt és pont ettől lett gazdag. Sőt, sok olyan hölgyet látok, hogy tonnaszámra hordja a rózsakvarcokat, van larimarja és kunzitja mégsincs szerelme, vagy nem érzi, hogy emberi szinten eléggé szeretik. Vannak olyanok viszont, akiknek egy kőtől az egész élete megváltozott és ez már teljesen normális és érthető. Megvolt a szándék, a hajlandóság és a képességek felelősségteljes használata, melyekről persze 99%-ában az alanyok nincsenek tudatában, és természetesen a köveknek "köszönhetik" a csodát, a változást. Ez csak részben igaz, minden tánchoz két fél kell és gratulálok azoknak, akikkel minél nagyobb csodák történnek és azt kívánom, hogy a továbbiakban ismerjétek fel azokat az erőket amik benneted vannak. Harmadik példaként vegyünk figyelembe egy olyan embert, akinem pl szívproblémái vannak, tele van szív kövekkel, de nincs szerelmi élete. Ha a lelki oka az egésznek az, hogy valami tudat alatt azt hiszi, hogy nem tud hosszútávon megtartrani valakit és mint teljes értékű pár helyt állni, akkor a kunzit és az opál kövek segíthetnek neki, más esetben feltételezzük úgy érzi valamiért, hogy ő párkapcsolatra nem érdemes és bűntudata van, akkor angelitet, szodalitot, stb.

A kövek gyógyhatásának a folyamata aura, lelki, gondolati szinten, és finomenergetikai szinteken történik. Segítenek lenyugodni, másképp látni, új energiásan reagálni, és olyan belső potenciálokat kihasználni, melyeket magadtól lehet hogy csak lassabban, vagy kevesebb sikerrel tudnál előhozni. Segít kevésbé kellemes testi és világi jelzések lelki ok szintű megoldásában és erősítik azon pozitív aspektusokat, melyek támogatnak a fejlődésben. Mivel ez gyakran emberenként változó, hogy kinél mit hoznak ki a kövek, emiatt a kövekről majdnem lehetetlen egzakt hiteles leírást adni úgy, ahogy azt a könyvek előadják, ez majdnem lehetetlen feladat.

Egyszerűen összefoglalva, a kő egy eszköz, viszont mint mindenhez ezekhez is ismerni kell a használat helyes módját és használni kell. A kő az én hiedelmemben természetes élőlény, mely él, lélegzik csak lassabb, illetve másabb szinteken mint mi emberek. Segít neked, tapasztalatért cserébe. Ne fogadj el minden ezoterikus mesét a kövekről, az ásványok anélkül segíthetnek a legtöbbet. Sokszor ott hatnak, ahol legkevésbé számítasz rá és olyan utakon, melyekre nem vársz. Ez a kövek csodája, hallgass a szívedre és a lelkedre és megtalálod az igazit. Bízom benne, hogy nagyon nagy segítségedre lesznek, mint ahogy azt én is és a sok követ használó tapasztalt.

Emlékszem, hogy régen egy követ, volt hogy nem vettem magamhoz, gondolván, hogy "á, ez arra a szituációra nem jó". Szerintem hiba volt, később azon kaptam magam, hogy ami rajtam volt, nem támogatott úgy engem, ahogy akartam. Tanulj a hiábámból: a jövőt előre nem láthatod, a kövek segítenek abban, hogy jobban megéld és felismerd a jelen pillanat és az elkövetkező napszak elképesztő ajándékait, még ha fura a csomagolás, akkor is. Ehhez viszont a szívedre kell, hogy hallgass, mely a belső csendedből fakad, és erre a belső figyelésre mindenki képes.

Remélem hasznosnak és tartalmasnak találtad ezt az olvasmányt és közelebb visz ahhoz a célhoz, hogy elérd az életed célját és értelmét.

A következő hírelvél arról a technikáról fog szólni, hogyan válaszd ki a legmegfelelőbb követ, ásványt magadnak.

 

Tisztelettel,

Fülöp Tibor ásvány szakértő

 

A honlapon minden információ jogilag védett, másolása tilos.