Gyógyító Kövek - A napkő ásványról

A napkő (más néven: heliolit) a földpát ásvány, mely a labradorit, holdkő ásványokkal egy családba tartozik.

A legértékesebb napkő Oregon államból származik (USA), ahonnan nagyon szép, sokszor teljesen átlátszó darabokat találnak, melyek színe a pezsgőszínűtől egészen a narancsvörösig terjed. Ahogy pedig az átlátszó követ forgatod, feltűnik benne a szemet kápráztató csillogás. A napkő színében meghatározó szerepet kap a benne lévő fém elemek aránya. Leggyakrabban nem átlátszó ásvány, az átlátszó fajtákat pedig drágakőnek csiszolják és annyira kilógnak a sorból, hogy színük, jellegük már nem is emlékeztet az általában látott napkőre. A képek le vannak méretezve, számítógépre lemetve, vagy jobb egérgomb - kép megjelenítése paranccsal nagyobb méretben is megtekinthetők.

Szép napkő marokkövek:

 

Barack holkdő - napkő: A napkő ritkasága, és a selyemfényű barack holdkő nagyobb mennyisége miatt a fogalmakat a kereskedők elkezdték keverni-kavarni. "A barack holdkő óccó, haszon-lít, miért ne lehetne napkő a neve?"  Azért nem, mert a holdkövek ortokláz földpátok - ha mikroszkóppal megtekinted őket nagy felbontásban, akkor azt láthatod, hogy a belsejük és kristályszerkezetük lemezes, sávos. Ezekben a lemezekben apró nátrium földpát lencsék találhatóak. Mivel a holdkő félig áttetsző és fényáteresztő, ezért ezek a lecsék azok, amik megtörik a fénysugarakat, így jön létre a holdkő csodás változatos csillogása és tüze. A barack holdkő egy narancsssárgás vöröses ásvány és bár rendelkezik színtelen csillogással, nem napkő.

 

A napkő is földpát és a labradorit csoportba tartozik, de könnyű megkülönböztetni a hűvösebb tüzű társaival. Ő a csillogását a kőben található fém zárványoknak köszönheti, ami az oregoni napkövek esetében főleg réz, más esetben főleg hematit. A napkő a rézpor miatt teljesen jellegzetes csillogású, szemcsés, foltokban, mintha tüzes napport szórtak volna a kőbe. Az igazi napkő így néz ki:

Tehát a két különbség az összetételben, ezáltal a gyógyhatásban (a holdkőben nátrium földpát van, a napkőben fémszemcsék), és a csillogásban van. A napkőben ezek a fémkristályok, csillámok okozzák a napkő  foltokban szikrázó tüzét, míg a (barack) holdkő összetétele miatt selymes fényű. Ugye te is látod? :)

 

A szintetikus napkő. Több néven is megemlítem a bekezdésben, hogy mindegyiket megismerd. Mielőtt mindenki mint macska a víztől finnyogva átugorná ezt a bekezdést, előre említem, hogy lentebb a goldfluss gyógyhatásáról is fogok írni, mert van neki. Nézzük legelőször az összetételét, eredetét. A goldstone eredete a 17. századba, Velencére nyúlik vissza. Ez egy alacsony nyomáson, oxigénredukáló környezetben készült üveg-kő, melyben réz szemcsék vannak. A kapott anyag jól megmunkálható, kiválóan alkalmas ékszerekhez, csiszolatokhoz, stb. A színe leggyakrabban barna, de nem ritka a kék, vagy a zöld változat is. A feltűnő különbség a napkő és a goldfluß között az, hogy a napkő színe a sárgásfehértől a narancsvörösig terjed, míg a a goldfluß alapszíne téglavörös - barna. A napkőben a csillámok eloszlása egyenetlen, míg a goldstone-ban egyenletes. A szintetikus napkő is bír gyógyhatással. A goldfuss a transzformáció és gondolati-lelki átalakulás köve. Alakváltó kőnek is hívják, mely képes az embert különböző totemállataival megegyezővé válni lélekben, hogy jobban tudjon együttműködni velük. Kitűnő semlegesítő kő, mely a környezetében lévő kimondottan negatív energiák semlegesítésében hoz hasznot a gazdájának. Erősíti a fizikai dolgok kellemes, lágy megélését és tanításra ösztönöz.

Szintetikus napkövek:

 

A napkő (igazi) hatása nevéből eredően olyan, akár a nap és minden olyasmi, ami ezzel kapcsolatos. Az életvidámság, energia, feltöltés, növekedés köve. Segít abban, hogy tápláld önmagadat annak érdekében, hogy másokon is tudj segíteni. Védelmező hatással is van rád, hatékonyan növeli a lelkesedést, megelőzi a kiégés kialakulását és ösztönzi az élet élvezetét. Növeli a vitalitást, a mozgást. Segít annak a megszerzésében, amire szükséged van, erre balkézen egy napkő ékszer kiváló. Jó babonák, hiedelmek ellen és alkalmas arra, hogy a nap erejével megvilágítsa a gondolataidat, tudatalattidat. Támogat a saját egyéniséged megélésében, arra serkent, hogy most cselekedj. Kiváló epilepsziára. Azt tartják róla, hogy amennyire lehetséges, jó szerencsét hoz a viselőjének.

Kattints ide és nézd meg, milyen napkövek vannak a Gyógyító Kő és ásvány ékszer webáruházban ->>

 

Tisztelettel,

Fülöp Tibor ásvány szakértő

 

A honlapon minden információ jogilag védett, másolása tilos.