Eredeti napkő karkötő

Azonnal készleten, csak: 8
Ára: 5,990Ft

Méret (csuklód + 1-2cm)- XL (21-22cm) Előrendelése


Méret (csuklód + 1-2cm):

Eredetiség igazolás (választható): 
Egy igazolás arról, hogy 10 éves tapasztalattal, a legjobb tudásunk szerint a követ megvizsgálva azt eredetinek találtuk. Ez nem egy sima certifkát, hanem örök élettartamra szóló garancia, hogy igazi ásványt vásároltál. A valódiság garancia enélkül is érvényes.

Ennyit kérek:  
             
Címkék: napkő, karkötő

Eredeti napkő karkötő

Eredeti napkő karkötő, gumis kivitelben. A szemek mérete kb 8mm.

Bevizsgált, valódi napkő.

A napkő (más néven: heliolit) a földpát ásvány, mely a labradorit, holdkő ásványokkal egy családba tartozik.

A legértékesebb napkő Oregon államból származik (USA), ahonnan nagyon szép, sokszor teljesen átlátszó darabokat találnak, melyek színe a pezsgőszínűtől egészen a narancsvörösig terjed. Ahogy pedig az átlátszó követ forgatod, feltűnik benne a szemet kápráztató csillogás. A napkő színében meghatározó szerepet kap a benne lévő fém elemek aránya. Leggyakrabban nem átlátszó ásvány, az átlátszó fajtákat pedig drágakőnek csiszolják és annyira kilógnak a sorból, hogy színük, jellegük már nem is emlékeztet az általában látott napkőre. A képek le vannak méretezve, számítógépre lemetve, vagy jobb egérgomb - kép megjelenítése paranccsal nagyobb méretben is megtekinthetők.

Barack holkdő - napkő: A napkő ritkasága, és a selyemfényű barack holdkő nagyobb mennyisége miatt a fogalmakat a kereskedők elkezdték keverni-kavarni. "A barack holdkő óccó, haszon-lít, miért ne lehetne napkő a neve?"  Azért nem, mert a holdkövek ortokláz földpátok - ha mikroszkóppal megtekinted őket nagy felbontásban, akkor azt láthatod, hogy a belsejük és kristályszerkezetük lemezes, sávos. Ezekben a lemezekben apró nátrium földpát lencsék találhatóak. Mivel a holdkő félig áttetsző és fényáteresztő, ezért ezek a lecsék azok, amik megtörik a fénysugarakat, így jön létre a holdkő csodás változatos csillogása és tüze. A barack holdkő egy narancsssárgás vöröses ásvány és bár rendelkezik színtelen csillogással, nem napkő.

A napkő is földpát és a labradorit csoportba tartozik, de könnyű megkülönböztetni a hűvösebb tüzű társaival. Ő a csillogását a kőben található fém zárványoknak köszönheti, ami az oregoni napkövek esetében főleg réz, más esetben főleg hematit. A napkő a rézpor miatt teljesen jellegzetes csillogású, szemcsés, foltokban, mintha tüzes napport szórtak volna a kőbe.

Tehát a két különbség az összetételben, ezáltal a gyógyhatásban (a holdkőben nátrium földpát van, a napkőben fémszemcsék), és a csillogásban van. A napkőben ezek a fémkristályok, csillámok okozzák a napkő  foltokban szikrázó tüzét, míg a (barack) holdkő összetétele miatt selymes fényű. Ugye te is látod? :)

A szintetikus napkő. Több néven is megemlítem a bekezdésben, hogy mindegyiket megismerd. Mielőtt mindenki mint macska a víztől finnyogva átugorná ezt a bekezdést, előre említem, hogy lentebb a goldfluss gyógyhatásáról is fogok írni, mert van neki. Nézzük legelőször az összetételét, eredetét. A goldstone eredete a 17. századba, Velencére nyúlik vissza. Ez egy alacsony nyomáson, oxigénredukáló környezetben készült üveg-kő, melyben réz szemcsék vannak. A kapott anyag jól megmunkálható, kiválóan alkalmas ékszerekhez, csiszolatokhoz, stb. A színe leggyakrabban barna, de nem ritka a kék, vagy a zöld változat is. A feltűnő különbség a napkő és a goldfluß között az, hogy a napkő színe a sárgásfehértől a narancsvörösig terjed, míg a a goldfluß alapszíne téglavörös - barna. A napkőben a csillámok eloszlása egyenetlen, míg a goldstone-ban egyenletes. A szintetikus napkő is bír gyógyhatással. A goldfuss a transzformáció és gondolati-lelki átalakulás köve. Alakváltó kőnek is hívják, mely képes az embert különböző totemállataival megegyezővé válni lélekben, hogy jobban tudjon együttműködni velük. Kitűnő semlegesítő kő, mely a környezetében lévő kimondottan negatív energiák semlegesítésében hoz hasznot a gazdájának. Erősíti a fizikai dolgok kellemes, lágy megélését és tanításra ösztönöz.

A napkő (igazi) hatása nevéből eredően olyan, akár a nap és minden olyasmi, ami ezzel kapcsolatos. Az életvidámság, energia, feltöltés, növekedés köve. Segít abban, hogy tápláld önmagadat annak érdekében, hogy másokon is tudj segíteni. Védelmező hatással is van rád, hatékonyan növeli a lelkesedést, megelőzi a kiégés kialakulását és ösztönzi az élet élvezetét. Növeli a vitalitást, a mozgást. Segít annak a megszerzésében, amire szükséged van, erre balkézen egy napkő ékszer kiváló. Jó babonák, hiedelmek ellen és alkalmas arra, hogy a nap erejével megvilágítsa a gondolataidat, tudatalattidat. Támogat a saját egyéniséged megélésében, arra serkent, hogy most cselekedj. Kiváló epilepsziára. Azt tartják róla, hogy amennyire lehetséges, jó szerencsét hoz a viselőjének.

Segíts, ha ezt hasznosnak találod! Google+ -ozd és Like -old a bejegyzést, ha tetszik ez a cikk. Minden egyes plusz és like számít. :)

 

Hogyan és mikor tudod kézhez venni?

Gyorsan és pontosan. Választhatsz postai vagy futár küldési módot, fizetési mód alapján. Előre utalás vagy utánvétes fizetési módot a rendelés leadásakor tudod megadni.

Van lehetőség összeghatártól ingyenes kiszállításra, és sürgős aznapi, vagy szombati kézbesítésre. A szállíási idő utánvétes csomagok esetében kb. egy munkanap, ünnepi időszak alatt is.

Bővebben a szállításről a Szállítási feltételekben olvashatsz.

A webáruházról

A Gyógyító Kövek ásvány ékszer webáruház egy Magyar vállalkozás, ami már több, mint 10 éve eredeti ásvány ékszerekre szakosodott. Minden ásvány terméket bevizsgálunk és arra belső eredetiség garanciát vállalunk! :)

Megrendelésed e-mailen, telefonon, és honlapon keresztül is leadhatod. Ami megtetszik, annál kattints az "Ezt választom" gombra, majd jobb fent a Pénztár feliratra, hogy megadd szállítási adataidat a megrendelés érvényesítéséhez. 

Nem találod, amit keresel? Beszerezzük amit csak lehetséges!

Telefon: +36 30 2808628

E-mail: Kapcsolat

 

Hasonló termékek

Feliratkozás várólistára


Írd be a neved és e-mail címed, hogy értesítést kapj amikor megrendelheted. Ez terméktől függően 1-4 hétbe is telhet. Egyedi medáloknál is igyekszünk hasonlóval szolgálni.


Feliratkozás várólistára


Írd be a neved és e-mail címed, hogy értesítést kapj amikor megrendelheted. Ez terméktől függően 1-4 hétbe is telhet. Egyedi medáloknál is igyekszünk hasonlóval szolgálni.

Feliratkozás várólistára


Írd be a neved és e-mail címed, hogy értesítést kapj amikor megrendelheted. Ez terméktől függően 1-4 hétbe is telhet. Egyedi medáloknál is igyekszünk hasonlóval szolgálni.


instagram