Gyógyító Kövek - Ásványok, kristályok tisztítása

Ebben a hírlevelemben ígéretemhez hűen az ásványok tisztításával foglalkozunk. Lássuk milyen formák, formációk vannak, melyek a legáltalánosabban használtak a kövek tisztítására és hogy melyik a legjobb!

Mielőtt nekivágunk, egy hiedelmet szeretnék eloszlatni. Nincsen legjobb. Nagyon sokféle ember van eme csodás világban és rengeteg szálon működünk. Éppen ezért lehet, hogy valami Neked működik a legjobban, másnak pedig más. Lehet, hogy adott módszer magasabb szinten tisztít egy másiknál, viszont mindaddig az ember nem tudja elfogadni, használni azt a módszert, amíg fel nem oldja a vele kapcsolatos blokkokat és ez illető tudata meg nem nyílik újabb információk befogadására. Adott szintű módszert nem mindenki képes ugyanolyan szinten használni. de valami más mód használata őneki jobb lehet. Ezért minden tiszteletem azoké, akik bármely tisztítási módszert kitalálták, vagy alkalmazzák, mert rbízom benne jó szándékkal és mások javulására dolgoztak rajtuk. Írásom célja új nézőpontok megvilágítása és hiedelmek kitisztítása azok részére, akik készek rá.

Nézzük a kristályok tisztításának általános módszereit!

Ametiszt:
Persze, Domestos. Gyakran hallani az ametiszt tisztítás módszerről. A tulajdonosnak van egy ametiszt ásvány telepe és azt hiszi, hogy ha arra ráhelyezi elfáradt, nem tiszta köveit... hoppszi, mit is írtam a legutóbbi hírlevélben? Anyagi jellegénél fogva minden kristály információt hordoz. Az ametiszt egy rezisztens kristály, de attól még ugyanúgy tisztítani kell és olyat ne várjunk tőle, hogy tisztít valamit. Én még teljesen tiszta "tisztító" ametisztet nem láttam, mert az is átveszi a rezgéseket, és nem oldja fel mindet. Egyetlen kristályt ismerek, mely a legmagasabb szempontok szerint sem igényel tisztítást, villám erejű (a szuper hetes), de az sem tisztítókő.

Más kristályokkal való tisztítás:
Hallottam ilyet is, hogy hematit és hegyikristály nemcsak tisztítja, hanem feltölti a köveket, de más kombinációt is. Ugyan... Mert fent és lent és átvezeti az energiát? Ezekkel sehogy sem lehetséges a tisztítás, a kövek nem flakonok amikbe vizet lehet öntögetni. Sok kérdés merül fel ebben a módszerben: A hematitot a könyv írója mivel tölti fel? És azt a követ mivel tölti fel, amivel a feltöltést/tisztítást végző követ tölti fel? Honnan jön be a tiszta energia, majd a hematit kiválogatja? :) Ehhez a módszerhez annyira tiszta ásványok kellenének, hogy a feltöltés jól működjön, melyek mentesek a lelőhelyük energetikai lenyomataitól és előtte csak beavatott mester ért hozzá. Ezek vicces kijelentések, viszont érthetően igen magas elvárások lennének egy egyébként egyszerű módszerrel szemben. Annak tudatában, hogy a hematit nagy részben vas és a fémek válogatás nélkül minden energiát magukba szedegetnek, ez a módszer gyakorlatilag ronthat is a helyzeten. Kristályok kombinációja is hasonlóképp működik. Lehoz egy rezgést, de nem tiszta.

Füstölő:
A fülstölés kiváló tisztítás. Ilyenkor tudni kell, hogy a levegő őselemmel tisztítasz, ami nagyon jó, a kővel a füstölő füstjében óramutató járásával ellentétben körkörös, vagy végtelen jel alakú mozgást végzel, vagy csak felé nyújtod. Érdekes dolgokat lehet vele elérni. A buddhisták és még nagyon sokan használták és használják manapság más célokre is a füstölőt. A következő néhány tisztítási módszer végén, ezzel együtt fogom bemutatni mindezek hátrányait.

Tűz:
Ugyanaz, mint a füstölés, csak itt a tűz elemmel dolgozol és a tűz fölött végzel körkörös vagy végtelen (esetleg geometriai forma, bonyolultabb mozdulatsorozatú) mozgásokat. Talán azért nem a legszerencsésebb, mert a világunk manapság tele van tűzelemmel és még egyensúlyba kellene jönnie, ráadásul a kő a hirtelen hőtől megrepedhet, valamint nem mind viseli jól a tűzelemmel való tisztítást.

Víz:
A módszer a következő: a követ hűvös folyó csapvíz vagy forrásvíz alá tartod egy kis ideig. Nagyon jó tisztítási módszer, a legáltalánosabban bevált. Arra kell vigyázni, hogy a porózus köveket (lápisz lazuli, angelit, malachit) ne tartsuk negyed óránál tovább folyamatosan víz alatt., de attól még mosd le őket. Én mindig megteszem a malachit gyöngyökkel is, gondoljon mindenki csak az ember természetes párologtatására, azt is vígan elviselik. A kő nagyon szép, friss lesz tőle. Néha megkérdik, hogy nem baj-e hogy csatornából mesterségesen hozott és tisztított vizet használ az ember? Nyilván a forrásvíz lenne a legjobb, de alapjaiban mind jó, mert a víz szimbolikus. A víz elemmel dolgozol. Ha szeretnéd kicsit megdobni a hatást, szappant is bevethetsz. A mai tűz elemekkel teli világban az egyik leghatásosabb módszerek közé tartozik.

Föld:
Földbe dugod a kristályt egy éjszakára. Ez nagy kertekben, magas tölgy, dió fák alatt, nagy cserepes pozitív sugárzású viárgok esetében működhet. Nagyon lúgos talaj esetében nem, ráadásul túlvárosiasodott világunkban ezek nem rendelkeznek akkora kapacitással, hogy a kívánt hatást elérjük. Vidéken sokszor a konzervatív gondolkodás energiája és a pesszimista látásmód ereje megjelenhet foltokban a talajban és környező növényfajtákra is ügyelni kell, de még mindig kellően hatásos.

Tisztítógép, feltöltőgép

Belerakod a követ, kiveszed és húde lüktetni fog. A kisebb probléma vele, hogy elektromos alapon működik, a nagyobb, hogy adott tudatszinten lévő ember készítette el, a még nagyobb, hogy nagyon távol áll a természettől. Ettől függetlenül a kő lüktethet, viszont azzal, hogy egy kő "hangos" a hatás elmarad.

Most, hogy a négy őselemen végigmentünk, jöjjön még egy - két plusz, de általános módszer.

Kérni a kristály angyalokat - vagy lekérni "alaprezgésig":
Ez a "kedvencem". Azért, mert ez nem tisztítási módszer. Energiát közvetíteni, tisztítani, segítőket kérni mindenki tud, de csak a saját aktuális tudatszintjéig. 100% biztos, hogy az élet minden egyes aspektusában jobb és bölcsebb a követ tisztító, mint Te?  (főleg ha te magad vagy az) Ugye nem olyan biztos? És az ő hozott energiái biztosan támogatják a fejlődésedet minden téren? Mi van, ha pont ott hátráltat, ahol fejlődni szeretnél? Ha valaki más tisztít követ Neked, akkor az ő energiáit is átvállalod. Sok gyógyító az élet bizonyos - általad nem ismert - aspektusait nem olyan tudatossággal éli meg, mint te, még ha elsőre tökéletesnek is tűnik. Aki pedig önmagának tisztítja a köveket, az a saját 22-es csapdájába esik.

Ez a gyenge pontja a fentebb említett összes módszernek is, a föld és talán a víz kivételével - aktívan részt veszel a tisztíásban mint közvetítő és akaratlanul, de belejutnak az aktuális tudatalatti-tudattalan hiedelmeid, gondolataid, pedig pont ami nem támogat, azon szeretnél felülemelkedni. A másik érv az, hogy az elemek a saját pályájukon működnek száz százalékosan. Tehát földelem kristályt (védelmező, óvó, sötétebb vagy pasztell színű kövek) föld módszerrel jól lehet tisztítani, viszont a levegő elemmel (füstölés) ez már nem olyan biztos. Én egy akvamarint (vízelem köve) nem tisztítanék gyertyaláng mellett, és te?

Számomra az egyensúly és a fejlődés szempontja az első. Miért és mikor is tisztítod a köveket? Előfordul, hogy akkor van szükség tisztításra, amikor nem vagy jó passzban? És ha jó passzban vagy, akkor gondolom Te is szeretnéd, hogy minél tovább tartson a jó érzés, ugye?

A fejlődés és öröm megtartása és elérése sokszor azzal lehetséges, hogy kilépsz az aktuális gondolatmenetedből, elengeded a hiedelmeidet.

Most gondolkozzunk együtt, szerinted mi lehet az a módszer, ami úgy tisztít, hogy nem vonod bele aktívan önmagad, azért hogy a kristály még jobbá váljon? Kicsit fordulj befelé és tényleg szánj rá egy percet!

- Valami olyasmi, amit te csinálsz, és nem más.

Ez a szimbólum. Válassz a hiedelmednek, rendszerednek megfelelően egy olyan szimbólumot, mely évszázadok (ezredek) óta ugyanolyan formában a Teremtőt, vagy a teremtést szimbolizálja. Lehet ez egy élet virága szimbólum, vagy egy Om (aum) jel, vagy bármi is. Olyan jel legyen lehetőleg, ami nagyon sok helyen előfordul, sok kultúrában, mert az nem véletlen. Olyat válassz, amihez minél több öröm, bölcsesség, pozitív tudatosság és béke társul, és minél kevesebb negatív hiedelem társképzet került hozzá. A szimbólummal kapcsolatos fontos szabály, hogy minél inkább szerkeszthető legyen és ne szabad kézzel rajzolt. A szimbólunmak olyannak kell lennie amit el tudsz fogadni. Egy kinyomtatott életvirága szimbólumra helyezni egy követ nagyon erős tisztítás. Rákeresel az interneten, hogy flower of life, kinyomtatod, lefóliázod. Megőrzi a jót, mindazt ami harmóniában áll a teremtéssel és nemcsak az asztrál-mentál, hanem a magasabb dimenziós szinteken is tisztít. A kövek sokkal fényesebbek lesznek, és szívesebben hordod őket. Valóban olyan köveket kapsz, melyek sokkal tisztábban és irányzottabban tartalmazzák az ősi tudást, az elmúlt közös napok építő bölcsességeit, és az erőt, melyet önzetlenül adnak Neked.

Én vízzel és szimbólummal tisztítom a köveket. A hatás elképesztő. Az ásványok ereje még olyan embereknél is hat, akik nem ezoterikusak és teljesen szkeptikusak voltak iránta, csak a különbség állításuk szerint az volt, hogy tőlem vásároltak. Amire ügyelj még, hogy honnan szerzed be a kristályaidat. Igyekezz tiszta, derűs tudatosságú, megbízható forrást keresni.

Akinek nincs szimbóluma, annak megoldás, hogy felkeres az internetről és kinyomtat egy élet virága szimbólumot, mely tökéletesen működik az ásványok és kövek energetikai tisztítására.

Az elkövetkezőkben a talán leginkább berögzült témával, a kristályhoroszkóp paradigmájával fogunk foglalkozni. Ha már lekéstél róla, akkor iratkozz fel a hírlevél listára és a hírlevél küldését írásban bármikor kérheted.
 

Tisztelettel,

Fülöp Tibor ásvány szakértő

A honlapon minden információ jogilag védett, másolása tilos.