Gyógyító Kövek - Hogyan válassz ásványt magadnak?

Hogyan válassz ásványt magadnak? - A megfelelő kő kiválasztása

 

A kövek gyógyító erejének köszönhetően biztosan te is érzed, hogy választás során kiemelten fontos szerepe van az ásvány szépségének csodája mellett a kő üzenete számodra és az, hogy ez az erő, energia hogyan fog segíteni egyes minőségeid fejlődésén. Mi a legmegfelelőbb kő, mely számodra segítséget nyújt most?

Az ásványok gyógyhatása kövenként változó, és egy ásvány fajta csak általában fogja ugyanazt a gyógyhatást kiváltani belőled, mint pl egy kedves barátodból. Ennek oka az, hogy mindenki különböző energia lenyomattal és "formával" rendelkezik és az ásványok világának minden egyes tagja is más energetikai lenyomattal rendelkezik. Egy ametiszt fajta minden tagja nem biztos, hogy ugyanolyan hatással rendelkezik. Más tulajdonságú egy brazil ametiszt, vagy egy uruguay-i, másféle egy chevron ametiszt, egy áttetsző, egy praziolitot is tartalmazó, vagy egy citrint tartalmazó ametiszt, amit már külön ásványnak, amegrinnek és ametrinnek hívnak. Minden darabjuk egyedi, sőt még ugyanaz az ásvány, vagy medál sem tudja pontosan ugyanazt a hatást kihozni a másik emberből.

A pszichikai, ezotériai hatás alapján történő választás módja. Amit a könyvek írnak a kövekről, érdemes fenntartással kezelned, főleg ha a könyv spirituális túlzásokba esik. Szemléletes példa erre az, amit Gyógyító Kövek című könyv a máramarosi gyémántról állít, már a nevét is elírja herkimer kvarcnak boulverittel, és az író a hatásokat illetően csillag magasságokba emeli a követ. Szép iromány, csak egy kőtől nem leszünk szuperhősök és szuperhősnők, de biztos, hogy jobban érezzük magunkat tőle és hasznosak. Általános hatás alapján érdemes választani, de a specifikus hatás gyakran egyénenként változhat és az esetedben lehet olyan dolog is, olyan terület, melyre általában nem gondol az ember és adott pillanatban a legnagyobb segítséget adja.

A kristályok kiválasztásánál egyik leggyakrabban elkövetett meggondolatlanság az, hogy melyiknek mekkora a rezgése, ereje. Sokak számára a válogatás ezen másodlagos hatás alapján történik. Gyakran látok úgynevezett "energia vadászokat", akik azt keresik, melyik kőnek mekkora az ereje és melyik a legnagyobb, legmagasabb rezgésű. Természetesen igazuk van, hogy a leghatásosabb követ szeretnék, de ez a rezgés nem feltétlenül a rájuk fejtett hatásban fog megnyilvánulni. Hétköznapi példával hiába hangosabb egy kamion, néha valahova limuzinnal érdemes elmenni, és ami nagyon fontos, hogy minden rezgésnek és az emberi energia testeknek is legalább hét alapaspektusa van, tehát a magas rezgés amit érzékelsz, az lehet hogy teljesen más területen hat, mint amit az érzett benyomások alapján vársz el.

A kő kiválasztásánál elkövetett legdegradálóbb szempont az, hogy mely csakrára, mely testrészre, vagy betegségre hat. Nyilván szeretné mindenki, hogy a teste baja megszűnjön, azt azonban egy kő nem végzi el helyette! - csak segíti a lelki, pszichikai és egyéb energetikai okok megoldásban. Az ezotéria és az ásványok üzletággá fejlődött és véleményem az, hogy a kövek testrész szerinti párosítása is eladástechnika, csak szűk feltételekkel igaz. A kő nem gyógyszer, hanem ellenállóbbá és stabilabbá teszi az energia testeket, a finom éterikus szálakat és elősegíti a lelki fejlődést, melynek eredménye természetesen a testen is és a fizikai életben manifesztálódhat. Ehhez, hogy ez megvalósuljon, egy ásványnak a testi tünet lelki eredetű feloldásában kell segítenie és a testi tünetet nem minden esetben ugyanaz a lelki probléma okozza. Ez azt jelenti, hogy például lehet hogy azért van egy  testi baja valakinek adott esetben a derekában fájdalom és kopás azért jelentkezik, mert munkáját a szexuális élete elé helyezi, vagy lelkileg nagyon kontrollálni akar másokat. A megfelelő megoldandó lelki "útra" érdemes követ választani. Van viszont egy másik, kisebb buktató is. A másik probléma ebben az, hogy az ilyen tematika alapján történő vásárlás negatív elvárást teremt az embernek önmagával szemben. A csakrakő, vagy testrész kő kereső mindig azt üzeni ezzel magának, hogy igen, ezzel a kővel erősíteni, javítani kell önmagán. Ezt odafigyeléssel nyilván fel lehet dolgozni, de az igazán nem kellemes az, hogy a kő gyógyhatásában felé is elvárást teremt és ez gátolja bizonyos mértékben azt, hogy, hogy a kő ott hasson ahol a legjobb, vagy "szeretne". A kő mindig a finom energetikai és tudatalatti területeken dolgozik, ha ezt megengedjük a hatása sokkal jelentősebb. Ha megengeded, jobban segíti a haladást és a jó közérzetet, még ha nem is azon a területen dolgozik, ahol elvárná az ember. Magasabb szempontok szerint tekintve mindenképpen hatásosabb. Kicsit ezt úgy lehet elképzelni mint amikor egy kisgyerek felhúzza és elindítja a játékautót. Nem gondolja ő sem végig és nem várja el, hogy milyen fizikai erők lépnek fel ideális esetben, mely elindítja a kisautót, mégis elindul és a mozgás végbemegy.

A kő tenyérben érzett ereje hasznos jel, ha a megvett kő lüktet a tenyeredben. Ha különleges érzésed van tőle ahogy megérkezett és megfogod, örülj neki, ez egy plusz visszaigazolás, ami ritkán és kevesekkel történik meg. Gyakran az embernek egy különleges érzése van attól, ahogy meglát valamilyen követ egy fényképen. Ezt nem biztos, hogy mindenki megérzi ugyanazon kő esetében. A kő hirtelen érzett ereje alapján választás (megérzésre) egy olyan dolog, amit engedj meg magadnak, mert jó szempont.

A kiválasztás szempontjából tehát a legelőnyösebb: az elvárások elengedése és a megérzés. A megérzés szó szerint azt jelenti, hogy a finom energia szinteken nem látható dolgokat érzi az ember. Ez az érzékelési képesség a test megfigyelésével és a környezeti reakciókra, különböző kérdésekre való odafigyeléssel könnyen kifejleszthető. Ezek apró finom nyomások, vagy izommozgások, feszülés változások, apró lazulás érzések egyes testterületeken. Erre egyszerű, megközelítési módszerekkel szeretnék szolgálni.

A nulladik bekezdés arról szól, hogy mi van, ha nem érzel semmit? - Pontosan semmi. Se jó, se rossz. Ekkor azon szerencsések közé tartozol, akiknél a megérzésekbe, mivel egyenlőre látensek, nem tud belekavarni a spirituális egó és erre nem kell külön odafigyelned választásnál. Szemre, design, szépség, szimpátia alapján választani a maga módján tökéletes, mert bár tudattalanul, de ahhoz vonzódik a tekintet, melynek jó a hatása is. Van egy "hét másodperces" szabály, melyet nemcsak ezotériában, hanem még üzleti iskolákban is megemlítenek. Amit az ember tekintetét az első hét másodpercben megragadja, vagy amit ennyi idő alatt kitalál, vagy megjelenik az elméjében, az tudat felettes aspektusaiból (ahogy egyesek mondják, a pozitív értelemben vett tudatalattiból) származó információk, és hasznosak. Ez az, amit az ego és az ítélkezés aztán el szeretne söpörni abban az esetben, ha nem találja a szabályrendszerei alapján jónak amit a jövőbe kivetítve vizionál.

A nemlegesnek tűnő, de igen reakciókkal folytatom, mert bár ezek érintőlegesen szólnak a kövekről, de nagyon furfangosak. A "Pont ezt, pont nekem???" vagy az „Ilyen én nem vagyok ez nem nekem való” érzések az ego tiltakozása -  és már tovább is fut a böngésző tekintet, ha nem figyelsz. Valamelyik kőfajta, vagy forma pontosan amiatt nem szimpatikus, vagy pont taszító, mert valamely aspektusod nincs megbarátkozva azzal az élethelyzettel, üzenettel, energia aspektussal, melyet a kő elvont értelemben képvisel. Aki igazán fel meri vállalni a spirituális, vagy legalább személyiség fejlődését, az nyilván ezen felbuzdulva nem fog bevásárolni egy raklappal, de lassan megbarátkozik velük. Legtöbbször pl nagyon analitikus, erős érzelmeket taszító emberek számára ezt jelentik a rózsaszín és lila színes kövek, és a kevésbé földelt, gyenge gyökércsakrával rendelkező, "fejsúlyos" spirituálisnak lenni szerető emberek számára a földelő, fekete és barna színű kövek. Ezek sokszor az egyensúlyt és harmóniát támogatnák az illetőben, mégis megszokott komfortzónán kívüli lévén, sokszor elutasítja ezeket, ami nem bölcs dolog. Tehát a "nem" sokszor egy határozott igen. :)

A megérzés alapján történő kiválasztásra egy nagyon egyszerű technika következik. Szándékosan harmadik személyben írom, hogy csupán akkor alkalmazd amikor kell. A technikát most jelképesen a Kereső alkalmazza. A kő Kereső ellazul. Erre egyszerű példa: a nyugalom állapotába hozza magát, csendben vár egy pillanatot, vesz egy mély levegőt, kiengedi, kiegyenesíti a gerincét. Ekkor felidézi maga előtt a kívánt, kérdéses ásvány képét, vagy a fogalmát és megkérdezi magában: "ez jó / segít / támogat?"

Ez úgy is működik, hogy kijelenti magában ezt nem kérdő, hanem állító mondatban, majd ennek az ellenkezőjét is és megvizsgálja hogyan reagál rájuk.

Nagyon fontos itt figyelni arra, hogy az ekkor nagyon ritkán, de egyes embereknél megjelenhet rajongás, ami nem egyenlő az igenlő válasszal, sőt. Az boldogságot izgalom árnyalata borítja be. Nemleges válasz az, hogyha azt érzi a Kereső, hogy kell, és közben a hasban, végtagokban összehúzódás érezhető. Nem pozitív válasz az sem, ha csökken a tudatosság, harmónia érzése és az ember átkerül parancsolóbb, erőszakosabb viselkedésmódba. Ez kompenzáció és nem a legmegfelelőbb helyről jön. Ez gyakran jelentkezik "Nekem ez kell." gondolatként, ez az ásványvásárlás egyik buktatója, mert bár a kő rezgésemelő és általános kiegyenlítő hatása megadatik, a komfortzónát erősíti.

Igenlő, pozitív válaszok a megnyugvás, az elme pörgésének leállása vagy lassulása, boldogság, derű, szívben/mellkasnál meleg kellemes érzés vagy feszítés, életöröm felszabadulása, mások szeretete érzésének növekedése, izmok ellazulása, lebegésérzet, fejtető csiklandós érzése, ásítás. Ha ezeket érzed, és amit látsz kellemes, táplálék a szemednek, akkor ezek mind pozitív, jó jelek arra, hogy megfelelő követ látsz és választasz.

Kattints ide, hogy a böngéssz az ásványok között -->>


 

Tisztelettel,

Fülöp Tibor

A honlapon minden információ jogilag védett, másolása tilos.