Hegyikristály fazettázott hexagram medál

  • Azonnal készleten, csak: Előrendelésre

  • 4 690Ft


Bővebben

Csiszolt hegyikristály medál, melynek mérete 3,5 cm akasztórésszel együtt.

Valódi, természetes hegyikristály.

A hexagram egy olyan geometriai forma, melyben két egyenlő oldalú háromszög egyesül. Sok civilizáció magáévá tette ezt az ősi szimbólumot, a különböző vallásokban és hitrendszerekben más-más jelentéseket adtak neki. A tudomány szerint az első hatágú csillagot ábrázoló motívum a Krisztus előtti 3. évezredből származik és a mai Örményországban bukkantak rá. A hexagram egyik leggyakoribb ábrázolása a Dávid csillag, amit évszázadok óta használnak a zsidók szent hagyományaikban, Izrael zászlójának is a szimbóluma. Hat csúcsa a hat irányt jelöli (észak, dél, kelet, nyugat, fent és lent) utalva arra, hogy Isten hatalma mindenhova, minden irányba kiterjed. A háromszög központi szimbóluma a keresztény ikonográfiának is, amely a Szentháromságot és így a szellemi valóságot jelképezi. A hinduizmusban és buddhizmusban a hexagram egy tökéletes körbe illeszkedve a szívcsakrához (Anahata) társul, mely magába foglalja a tüzet és a vizet, a férfit és a nőt, az apát és az anyát. Az arab hitvilágban Salamon pecsétjének is nevezik, amit védelmező amulettként tisztelnek a mai napig. A hexagram az ellentétes princípiumok harmonikus egységét szimbolizálja. Egyesíti például a férfit és a nőt, a mennyet és a földet, a világosságot és a sötétséget, a nappalt és az éjszakát. Ezeknek az erőknek és minőségeknek az összefonódása mutatja, hogy a világban az egyik pólus változása tükrözi a másik változásait, vagyis amint fent, úgy lent, amint kint, úgy bent. A lefelé álló háromszög az őselemek közül a földet és a vizet, a felfelé álló pedig a tüzet és a levegőt, egyesülésük pedig magát a világunkat szimbolizálja. A lefelé mutató háromszög a nőies minőségeket (Hold, víz, termékenység, befogadás, isteni szeretet és kegyelem), a felfelé mutató háromszög pedig a férfias minőségeket (Nap, tűz, élet, kiáradás, jólét, hatalom) jeleníti meg. Továbbá a lefelé álló háromszög az anyagi-fizikai világot, míg a felfelé álló pedig az isteni-spirituális világot jelképezi, melyek összekapcsolódása a kettő egységét fejezi ki. A hexagram tehát egy időtlen geometriai kód, mely az ellentéteket harmóniában egyesíti.

Hogyan és mikor tudom kézhez venni?


Gyorsan. A következő fizetési/szállítási módok lehetségesek:

- Előre banki utalással az átutalás beérkezését követő 2 munkanap alatt,
- Utánvéttel ha délig leadod a rendelésed, akár másnap (1 munkanap múlva) kézben tarthatod.

A szállítási módot a rendelés leadásakor a Pénztárnál tudod megadni. Van lehetőség bizonyos összeg felett ingyenes kiszállításra, és sürgős aznapi, vagy szombati kézbesítésre.
Bővebben a szállításről a Szállítási feltételekben olvashatsz.

A webáruházról


A Gyógyító Kövek ásvány ékszer webáruház egy Magyar vállalkozás, ami már több, mint 10 éve eredeti ásvány ékszerekre szakosodott. Minden ásvány terméket bevizsgálunk és arra belső eredetiség garanciát vállalunk! :)

Megrendelésed e-mailen, telefonon, és honlapon keresztül is leadhatod. Ami megtetszik, annál kattints az "Ezt választom" gombra, majd jobb fent a Pénztár feliratra, hogy megadd szállítási adataidat a megrendelés érvényesítéséhez.

Nem találod, amit keresel? Beszerezzük amit csak lehetséges!

Telefon: +36 30 2808628

E-mail: KapcsolatCímkék hegyikristály, medál