Dinnye turmalin karkötő, prémium

Azonnal készleten, csak: 2
Ára: 16,980Ft Egység/db: 1

Méret (csuklód + 1-2cm)- M (18-19cm) Előrendelése


Méret (csuklód + 1-2cm)- L (19-20cm) Előrendelése


Méret (csuklód + 1-2cm):

Eredetiség igazolás (választható): 
Egy igazolás arról, hogy 10 éves tapasztalattal, a legjobb tudásunk szerint a követ megvizsgálva azt eredetinek találtuk. Ez nem egy sima certifkát, hanem örök élettartamra szóló garancia, hogy igazi ásványt vásároltál. A valódiság garancia enélkül is érvényes.

Ennyit kérek:  
             

Dinnyeturmalin karkötő (dinnye turmalin)

Premium minőségű, áttetsző szemekkel rendelkező, szín szerint válogatott átmenetet képező, természetes dinnye turmalin kapcsos karkötő. A turmalin szemek kb fél centisek és mivel természetes kristály színük változatos egészen a feketétől a zöldessárgáig.

A dinnye turmalin egy ritka változata a turmalin nevű  kristálynak, amit ugyanúgy két szín épít fel, mint magát a gyümölcsöt: a rózsaszín és a zöld. Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de ez a különleges színkombináció természetesen fordul elő! Afrikában, Brazíliában, Mozambikban is megtalálható. A turmalinfélék alapvetően mind gyógyító kövek, a dinnye változatot főleg belső egyensúly, nyugalom elérésére használhatjuk. Gyönyörűen egyesíti és kiegyenlíti a férfias, nőies energiákat , vonzza a szeretet és megértés energiáit. A zöld rész az erőnket, energiaszintünket növeli, míg a rózsaszínes megnyugtat, harmonikusabbá tesz. 
A turmalint ismerték már az már az ókorban is, egyiptomi legendák szerint a Föld középpontjából egy szivárvány hozta felszínre a turmalint, ezért szivárványkőnek is nevezték, mágikus hatásúnak gondolták. Először Ceylonban bányászták, Európába a 18. században került először és rendkívüli értéket, különleges tulajdonságokat tulajdonítottak neki. A turmalin elnevezés a szingaléz ’turmali’ szóból ered, aminek jelenése drágakövek sokasága – utalva ezzel a sokféle színben fellelhető kőre. Az ékszeriparban 45 színváltozata ismert, többszínű és színváltó példányai is előfordulnak.  Elnevezéseiket lelőhelyük nevéből vagy fémtartalmukból származtatják. A fekete vasturmalin neve sörl, a világos színű az elbait, a zöld színű a verdelit vagy brazíliai smaragd, a kék színű változat az indigolit, a rózsaszínű a sziberit vagy szibériai rubin, a kárminvörös a rubelit (vagy rubellit). A méz-sárga változat a ceyloni peridot, a sárgászöld színű a brazíliai krizolit, a barackvirágszínűt pedig apyritnek nevezik. Hazánkban több helyen is előfordulnak lelőhelyei, pl. a Velencei-hegységben, a Nagybörzsönyben, és Recsken is. A turmalin különleges piro- és piezoelektromos tulajdonsággal bír: a kristály melegítés majd kihűlés, valamint nyomás hatására elektromos töltést kap, elektromos áram hatására pedig deformálódik. Ezt nem más fedezte fel, mint a Nobel-díjas Pierre Curie. Páratlan sokféleségüknek köszönhetően minden turmalin különböző tulajdonságokat hordoz és különböző gyógyhatásokkal rendelkezik. Általánosságban minden turmalinról elmondható, hogy a kiegyensúlyozottság, a kreativitás, a nyíltság, a védelem es nyugalom kövei. Segítségükkel kitisztulnak a gondolatok, megerősíti elszántságunkat, bátorságunkat, önbizalmunkat és könnyebben tudunk meghozni fontos döntéseket. Utat mutatnak a belső Énhez, egy utat a valódi értékek felé, részben ezért a turmalint az önbeteljesedés, és az Isteni gondviselés kövének is tartják. Ha letérnénk a helyes útról, segítenek visszatérni és létrehozni a belső békénket. Egy hatékony védőburkot hoz létre viselőjük számára. A görögdinnye turmalint ugyanúgy két szín épít fel, mint a névadó gyümölcsöt: a rózsaszín és a zöld. Főleg belső egyensúly, nyugalom és szeretet ásványa. Gyönyörűen egyesíti és kiegyensúlyozza a jin- és jang energiákat, vonzza a szerelem és megértés energiáit. A zöld rész az erőnket, energiaszintünket növeli, míg a rózsaszín megnyugtat és harmonikusabbá tesz.  Erősíti bennünk a szeretetet és a bátorságot. Életerővel tölt fel, segít az érzelmi blokkok feloldásában.

A turmalin szemek színben hasonlóak. A nagyon kicsi és precíz lyukú furatok miatt ez a karkötő gumis kivitelben nem kérhető.

Hogyan és mikor tudod kézhez venni?

Gyorsan és pontosan. Választhatsz postai vagy futár küldési módot, fizetési mód alapján. Előre utalás vagy utánvétes fizetési módot a rendelés leadásakor tudod megadni.

Van lehetőség összeghatártól ingyenes kiszállításra, és sürgős aznapi, vagy szombati kézbesítésre. A szállíási idő utánvétes csomagok esetében kb. egy munkanap, ünnepi időszak alatt is.

Bővebben a szállításről a Szállítási feltételekben olvashatsz.

A webáruházról

A Gyógyító Kövek ásvány ékszer webáruház egy Magyar vállalkozás, ami már több, mint 10 éve eredeti ásvány ékszerekre szakosodott. Minden ásvány terméket bevizsgálunk és arra belső eredetiség garanciát vállalunk! :)

Megrendelésed e-mailen, telefonon, és honlapon keresztül is leadhatod. Ami megtetszik, annál kattints az "Ezt választom" gombra, majd jobb fent a Pénztár feliratra, hogy megadd szállítási adataidat a megrendelés érvényesítéséhez. 

Nem találod, amit keresel? Beszerezzük amit csak lehetséges!

Telefon: +36 30 2808628

E-mail: Kapcsolat

 

Hasonló termékek

Feliratkozás várólistára


Írd be a neved és e-mail címed, hogy értesítést kapj amikor megrendelheted. Ez terméktől függően 1-4 hétbe is telhet. Egyedi medáloknál is igyekszünk hasonlóval szolgálni.


Feliratkozás várólistára


Írd be a neved és e-mail címed, hogy értesítést kapj amikor megrendelheted. Ez terméktől függően 1-4 hétbe is telhet. Egyedi medáloknál is igyekszünk hasonlóval szolgálni.


Feliratkozás várólistára


Írd be a neved és e-mail címed, hogy értesítést kapj amikor megrendelheted. Ez terméktől függően 1-4 hétbe is telhet. Egyedi medáloknál is igyekszünk hasonlóval szolgálni.

Feliratkozás várólistára


Írd be a neved és e-mail címed, hogy értesítést kapj amikor megrendelheted. Ez terméktől függően 1-4 hétbe is telhet. Egyedi medáloknál is igyekszünk hasonlóval szolgálni.


instagram