Gyógyító Kövek - Szabad több követ együtt hordani?

Szabad több követ együtt hordani? Van ásvány társítás, ami mindenre jó?

Gyakran felmerülő kérdés a kövek terén a"felvehetem e mellé" és "ugye nem zavarják egymást" dilemmája, azaz mikor van belőlük elég, és mikor éri el a kristályok mennyisége azt a szintet, amikor az már nem biztos, hogy annyit segít, mint az ember gondolná. A következőkben elolvashatod, hogy a válasz 99%-ban miért az, hogy együtt hordani őket áldásos és itt elolvashatod hogy az az egy százalék mikor nem történhet meg.

A kövek hatása az energiaszintben, a tudat emelése és a belső kis megvilágosodásokban nyilvánul meg, hogy magasabb szinten szebb életet élhessünk. A kövek ezen hatása egyforma és megegyező, mivel nincs ásvány amelyik lehúzná az embert.

A megegyező hatású kövek megegyező hatást is fejtenek ki, ezért is logikus, hogy támogatóan hatnak egymásra. A spirituális valóságban a különböző kövek társítás során is energetikai kölcsönhatásba lépnek egymással és tisztítják, feltöltik egymást alap szinten (tehát nem teljesen), létrehoznak egymás között egy energetikai fonalat. Ez egy komplexebb, összetettebb energetikai formát alkot, mely hatásspecifikusabb, tehát jobban hat adott részterületen, mintha csak egy követ használnál. Az emberekben az az ötlet szokott felmerülni, hogy minél több követ kombinálnak egy karkötőben, annak annál inkább többféle hatása lesz, de valójában minél többféle követ fűzöl egy karkötőbe, az annál inkább csak egy adott területen lesz hatásosabb, ugyanakkor jobb is. Különböző ékszereknél, marokkövekkel ez már fordítva is lehetséges, tehát a hatások száma nő.

Egyesek csak egyféle követ hordanak, sokaknak egy kezén van hat ásvány karkötő. Menyire reálisak hát ezek az általánosító kijelentések? Nincsenek hát olyan kövek, melyek egymással nem harmonizálnak? Például az egymásnak ellentétes tűz és víz kövek találkozása az hogy hat egymásra? - Nos ez egyszerű, egy új magasabb rendű szubsztanciát hoz létre. Ha megnézed a csatornázott, energia karkötőket a honlapról, akkor látod, hogy többféle kőből vannak, hogy képesek legyenek minél tisztább erőt lehozni. Egy kő nem képes mindenféle jótékony rezgést adni egy adott pillanatban. Gondolj csak a különböző köveket is tartalmazó beavatásokra, meditációkra, illetve a Földre. A Földben gyakran egy helyen rengeteg ásvány van, ezek kiegészítik egymást. (Ezoterikus) ásvány gyűjtők lakásaiban a vendégek jó, kellemes érzésekről számolnak be. Egy ásványbörzén az emberek 90%-a arról számol be, hogy menniyre feltöltődik. Nos, ott pedig akad bőven kőfajta választékban. Aki megfelelő spirituális látással rendelkezik, az látja és tudja, hogy a kövek kiegészítik egymást. Bizonyos típusú emberek nagyon sokféle kővel alszanak és dolgoznak egyszerre. Ha egy kicsit nyomja valami a fejed, vagy szédülsz, érdemes az ásványokat pihentetni, és ha ezzel szűnik meg a testi jelzés érdemes arra gondolni, hogy olyankor az energia mennyisége lehet túl sok (megfelelően tisztított kövek esetén) vagy tényleg összekavartál ész nélkül mindent, de nyilván a limonádét te sem kevernéd a rizs itallal, még ha mind a kettő finom is lehet. Még egy érdekesség, hogy a szuper hetest tartják a legerősebb rezgésű kőnek a világon, melyet nem kell feltölteni, és általában hétféle ásványból tevődik össze (bővebb leírás és információ a szuper hetes szóra kattintva érhető el).


A legnagyobb ásvány lelőhelyeken gyakran sok kő fordul elő együtt. A természet szerinted azért helyezte őket egy helyre hogy zavarják egymást, vagy azért hogy támogassák önmagukat, mert egységet alkotnak?

Kiváló ásvány példák az ásványok együttes jelenléte pozitív hatásaira: aranyrutilkvarc, turmalinkvarc, ametrin, amegreen (amegrín), quantum quattro. Ezek mind természetes ásványok. Sőt, tapasztalatok és mérések szerint erőteljesebben fejtik ki a hatásukat adott területen.

Jó-jó, ezen kívül mégis van valami, aminek a kombinálása nem tesz jót?

- Szándék: ha olyan szándékkal rakod össze a köveket, melyek nincsenek összhangban a természet rendjével. Ilyenek a minél magasabb rezgést elérés, a hétköznapi fizikai világtól való spirituális félelmek általi alkotás és a csakrakövek (erről egy későbbi hírlevélben) szándékai a begyűjtögetésben, választásban vagy teremtésben. Ezeknél nem a kövek milyensége, hanem a beléjük tett szándék miatt nem fognak egyáltalán funkcionálni, vagy csakrakövek esetén lassítja a fejlődésedet, esetleg reggeli rosszullétet is kihozhat belőled.

- Nem megfelelő tisztítás. A szennyeződött kövek hatása áttér a többi kőre (hiedelemmel ellentétben nincs olyan kristály ametiszt geóda, karneol, stb. mely más követ tisztítana, ezek hiedelmek, látók szerint nem működnek tisztítóilag)

- A figyelmen kívül hagyott többlet. Az ember rezgésszintje nem biztos hogy egyből a plafonon tud lenni a hordott ásványokhoz képest. Az ásványok megnyitják a tudatot és a magasabb energiák befogadására késznek kell lenni. Erre az ember energiamezőjének van egy rendszere, mely képes szabályozni a beáramló energiák és tudatfluidumok mennyiségét, ennek is köszönhető hogy egy kőről nem mindenki érzi az erejét, vagy nem mindenki látja meg ugyanazt a tanulságot egy írásban. Van egy-két kivétel viszont, akiknél ez nem működik megfelelően, mert igen nyitottak, vagy mert olyan fém ékszereket (nyaklánc, karperec) hordanak melyektől nem lazán tud elvezetődni az energia. Mellékhatásai ennek ritkán vannak maximum egy kis zsibogást, tárgyak elejtését, esetleg frontérzékenységhez hasonló nyomást érezhet a fejében az ember ha túl sok és komplex az energia több kő esetén. Ezt nagyon könnyű kikerülni azzal, hogy ha kezdődően azt érzed, leteszed a követ pihenni (ilyenkor végülis az energiameződ másodlagos aspektusa pihen), illetve a kövek számának lassú növelésével.

- Ide tartoznak a gyakran csak esztétikai minőség miatt egyesített, vagy egybe fűzött kövek is. Ezzel a szándékkal kombinált kövek nem megfelelő kezekből kikerülve félig üres ékszerré válnak. A szándék el nem hinnéd milyen sokat számít.

- A spirituális félelmek. Akinek vannak spirituális félelmei, annak a kő által képviselt energia hatására tudatalatti taszító reakció alakul ki. Ez meg is szokott nyilvánulni abban, hogy az illető az adott fajta követ nem szereti. Ennek hatására nem is a kő, hanem a kő által képviselt dolog alapján alkotott tudat kivetítések azok, amik "balszerencsét" vagy rosszkedvet hoznak az illető számára, de egy nem szeretett követ csak nem fog kombinálni senki mással hacsak kimondottan felül nem emelkedne rajta. :)

 

Ha te úgy érzed, hogy sok kő kell neked, rendjén van és bízz magadban. Vannak az emberek életében olyan időszakok, amikor 4-5 medál és 6 karkötő minimum rajtuk van. Van, aki vált és már csak pár ásvány medál, vagy marokkő szokott egyszerre rajta lenni és nagyon tisztelem azokat, akik nem csupán ékszer szettekben gondolkodnak, hanem mondjuk felvesznek egy holdkő medál mellé ametiszt fülbevalót. Duplán nőiség és kiegyensúlyozódás, nagyon jó hatása van, és gyönyörűszép a lila és a fehér együtt. Úgy csináld, ahogy jónak érzed a szíved szerint.

A másik nagy kérdés, hogy megvalósítható-e egy karkötőben, vagy ékszerben az, hogy mindazok a kövek benne legyenek, melyek támogatnak és a kevésbé kellemes tulajdonságaidat javítják, fejlesztik? Létezik olyan kő társítás, ami mindenre jó?

Ha még alig foglalkoztál a kőgyógyítással, egy példát hozok, hogy megértsd, ha pedig foglalkoztál mélyrehatóbban ezzel, akkor valószínűleg meg fogsz lepődni. Te is évszaknak megfelelően öltözködsz, nem veszel fel 10 réteg ruhát és bakancsot rá a lábadon lévő strandpapucsra, hogy minden időjárásra és alkalomra (sport, ünnepség) elég legyen. Kicsit mókásan is néznél ki, nem? :) A személyes energia minőségnek, hangulatnak, életfeladatnak, csakrák állapotának, tudatosságnak és az aurának is vannak különböző állapotai és ennek megfelelően más-más ásványok hasznosak. Ha lenne olyan amire gondolsz, már rég lenne ilyen a piacon és árulnák jó pénzért, ezért van, hogy fontos, hogy legyen több karkötőd és válogatni, kombinálni tudd azokat, mint a ruháidat is. Változik az évszak, télből nyár lesz, változik az energiatested, magadon hagyod a nagykabátot, vagy ha meleg van leveszed?

A másik nagyon fontos, van-e olyan ásvány ami mindenre jó. Több mint 10 év és sok száz ügyfél tapasztalata azt mondja, hogy minden változik. A hasonlathoz visszatérve magadon hagynál egy szál olyan ruhát és csak azt ami minden időben és égtájon jó?

Ezek mellett viszont van olyan kő ami mindenre jó, de csak adott pillanatban. Ez teljesen személyre specifikus és egyesek számára nehezen megtalálható, mások részére könnyen észrevehető ásvány. Ha megtalálod, mert sikerül a megfelelő követ használnod a szíved szerint, akkor az harmóniában van aktuális állapotoddal. A szellemi változás, és az, hogy az állad is leesik az érzéstől, garantált. Velem megtörtént, sokszor.


 

Tisztelettel,

Fülöp Tibor ásvány szakértő

A honlapon minden információ jogilag védett, másolása tilos.