Malachit marokkő, lapos, szabálytalan

Azonnal készleten, csak: 5
Ára: 690Ft Egység/db: 1
Eredetiség kártya (nem kötelező): 
Egy igazolás arról, hogy 10 éves tapasztalattal, a legjobb tudásunk szerint a követ megvizsgálva azt eredetinek találtuk. Ez nem egy sima certifkát, hanem örök élettartamra szóló garancia, hogy igazi ásványt vásároltál. A valódiság garancia enélkül is érvényes.

 Ennyit kérek:  
             
Címkék: malachit, marokkő
Malachit marokkő
 
Malachit marokkő, lapos, mett felületű melynek mérete kb. 2 cm.
 

A malachit a karbonátásványok közé tartozó réztartalmú ásvány. Rézérc-telepek oxidációs zónájában keletkezik. Kísérő ásványa az azurit, mely gyakran malachittá alakul. Nevét a görög malakhé, vagyis mályva szóról kapta, a mályva levelének színe után. Gyönyörű világos és sötétzöld rajzolatos ásvány, selymes fénnyel. A minták áramlásában teljesen el lehet veszni, olyan megnyugtató a látványa. Minden kontinensen van lelőhelye, melyek közül a legfontosabbak: Zaire, Chile, Ausztrália, USA, Oroszország, Németország és Magyarországon is előfordul. A malachit már az ókori egyiptomiak, görögök és a rómaiak körében is népszerű kristály volt, ékszereket, dísztárgyakat készítettek belőle, porrá zúzva pedig szemhéjfestékként használták. Napjainkban az ékszeriparon kívül használja még a festékipar is alapanyagként, valamint az építészetben is kedvelt díszítőkő. Az orosz cárok például a malachitot előszeretettel használták palotáik díszítésére. Leggyönyörűbb példája a szentpétervári Téli Palota Malachit terme és a Szent Izsák székesegyház oszlopai.

A malachit zöldje az újjászületést, a megújulást, a növekedést szimbolizálja és hordozza magában. Bizonyos kultúrákban évszázadok óta a nők köveként tisztelik. A szépség, a szerelem, a termékenység és az anyaság istennőinek ajánlották fel: az ókori egyiptomiak Hathornak, a görögök Aphoditének, a rómaiak Vénusznak, a skandinávok pedig Freyanak. A népnyelv bábakőnek is nevezi. Alpesi országokban (Svájc, Francia-Alpok) hagyomány a malchitből faragott kereszteket vajúdó nők támogatására, majd a gyermekek bölcsőjére akasztva védelmező amulettként használni. A nagycsaládosoknak igazi kereszt-gyűjteményük van, amire nagyon büszkék. Az állatok védőszentjének, Assisi Szent Ferenc kövének is tartják és legendák szerint viseletével az ember megértheti az állatokat. A malachit a természet mély gyógyító zöldjét, a növények szépségét sugározza magából. Sokak szerint az új évezred egyik legerősebb, legmisztikusabb gyógyító köve. Az egyensúly, a bőség és a szeretet minőségeit képvieli. Hatására elérheted, hogy nyugodtabb és teljesebb szívvel éld meg az életet. Segít a kellemetlen emlékek és elnyomott érzelmek feloldásában és letisztázásában. Támogat a lelki növekedésben, segítségével felfedezheted belső éned. Erősíti az önbecsülésed, az mélyíti önszereted és önelfogadásra tanít. Megnyitja a szíved a feltétel nélküli szeretet felé. Hatására empatikusabb leszel, másokat és magadat is jobban megérted és megszereted. Nagy hatással van a szív- és torokcsakrára. Sokan az átalakulás kövének is tartják, mert segít felülírni, elhagyni a régi érzelmi mintákat és gátakat, melyek akadályozhatták kiteljesedésed. Támogatásával felfedezheted a benned lakozó felettes én megnyugtató és finoman dinamikus erejét és jobban megélheted önmagad, aki igazán vagy, teljes valódban. Segíti a spirituális fejlődésed, egyensúlyt teremtve érzelem és értelem között. Hasznos ásvány bármilyen művészetet gyakorló ember számára is, mert segít rendszerezni az érzelmeket, érzéseket és megérzéseket. Segít egybeolvadnod az isteni, felettes éneddel. Ebben a testi-lelki harmóniában pedig mélységes szeretet ébred majd benned az életed iránt. A malachit segít kibontani benned az önmegvalósítás és a kreativitás szárnyait és kitágítani előtted a látóhatárt. Bátorságot, kitartást és erőt ad bármely célodhoz. Üzenete: szeresd önmagad!

A malachit akkor kell neked:

·         ha úgy érzed, elakadtál az életedben

·         ha spirituálisan szeretnél fejlődni az önszeretet és egyszerűség megélésében

·         ha szeretnéd rendbe rakni és mélységgel átölelni érzelmeid

·         ha érzelmi bántalmazásra keresel gyógyírt

A malachit segítségedre lehet:

·         amikor a helyed keresed az életben

·         amikor negatív viselkedési mintáid szeretnéd megszüntetni

·         amikor alkotsz

·         ha szeretnéd újabb szinten felfedezni, hogy te magad vagy az örömeid forrása

 
 

Hogyan és mikor tudod kézhez venni?

Gyorsan és pontosan. Választhatsz postai vagy futár küldési módot, fizetési mód alapján. Előre utalás vagy utánvétes fizetési módot a rendelés leadásakor tudod megadni.

Van lehetőség összeghatártól ingyenes kiszállításra, és sürgős aznapi, vagy szombati kézbesítésre. A szállíási- és rendelés összeállítási idő általában 2-3 munkanap, bővebben erről a Szállítási feltételekben olvashatsz.

A webáruházról

A Gyógyító Kövek ásvány ékszer webáruház egy Magyar vállalkozás, ami már több, mint 10 éve eredeti ásvány ékszerekre és különlegességekre szakosodott. Minden ásvány terméket bevizsgálunk és arra belső eredetiség garanciát vállalunk! :)

Megrendelésed e-mailen, telefonon, és honlapon keresztül is leadhatod. Ami megtetszik, annál kattints az "Ezt választom" gombra, majd jobb fent a Pénztár feliratra, hogy megadd szállítási adataidat a megrendelés érvényesítéséhez. 

Nem találod, amit keresel? Beszerezzük amilyen követ csak lehetséges! Ha kérdésed van, elérsz minket itt: Kapcsolat

 

Hasonló termékek

Feliratkozás várólistára

Add meg a neved és e-mail címed, hogy elsők között értesítést kapj, amikor a termék elérhető lesz.
Ez beszerzési folyamattól függően a jelnlegi rendkívüli időszakban több hétbe vagy hónapba is telhet és pontos becslést nem tudunk előre megállapítani.

Egyedi ezüst termékeknél igyekszünk hasonlóval szolgálni, azonban formában vagy méretben egyezőt nem áll módunkban garantálni minden esetben.


Feliratkozás várólistára

Add meg a neved és e-mail címed, hogy elsők között értesítést kapj, amikor a termék elérhető lesz.
Ez beszerzési folyamattól függően a jelnlegi rendkívüli időszakban több hétbe vagy hónapba is telhet és pontos becslést nem tudunk előre megállapítani.

Egyedi ezüst termékeknél igyekszünk hasonlóval szolgálni, azonban formában vagy méretben egyezőt nem áll módunkban garantálni minden esetben.

Feliratkozás várólistára

Add meg a neved és e-mail címed, hogy elsők között értesítést kapj, amikor a termék elérhető lesz.
Ez egy- több hétbe is telhet.

Egyedi medáloknál igyekszünk hasonlóval szolgálni.


instagram