Gyógyító Kövek - 9 hely, ahol ne vegyél ásványt, vagy követ

Néhány pár tipp ami időben és pénzben is energiát spórol neked!

 

- Ne vegyél ott ásványt, ahol azok nincsenek lemosva, megtisztítva. Sáros ruhát te se vennél a boltban igaz? Még jobb ha energetikailag is semlegesen le vannak tisztítva, hogy legjavadra váljanak. Erre a só, füstölő használata alkalmatlan. 100 eladóból 89 nem tisztítja és nem tárolja megfelelően a köveit.

- Facebook és aukciós portálok. A közösségi média kiváló kapcsolattartásra, de aki egy honlapot nem tud/mer akar megcsinálni, az vajon mennyire gondolja komolyan? Statisztika szerint az aukciós eladók 50% -a nem ért a kövekhez és hasonló (fele-fele) arányban találhatók hamisítványok még a régóta működő, sok jó visszajelzéssel rendelkezőknél is. (Többek között emaitt szüntettem be ott a működésemet). Tehát ha ott megveszel két eladótól két követ, abból nagy eséllyel az egyik nem ásvány lesz, hanem hamisítvány. A közösségi portálokon keresztül szürkén (feketén?) vásárolt kövek közt az utánzatra még nagyobb az esélyed.

- Ahol azt ígérik, hogy egy kő megoldja egy problémádat. A kő ettől függetlenül rengeteget segíthet neked, de megváltoztatni önmagad elsősorban te leszel képes!

- Ne vegyél ott követ, ahol az eladó szerint a hegyikristály a legerősebb kő. Ez olyan mintha azt mondaná neked egy eladó, hogy a kék ruhák a legjobbak, vagy egy orvos azt mondaná, hogy a .... a legjobb gyógyszer bármilyen betegségre. Megbíznál egy ilyen orvosban? Egy kő lehet erős, viszont határozottan csak az élet egyes részterületein, és csak egyes emberek számára. Mindenki más, és mindenkinek egyéni, hogy mi hat a legjobban.

- Ahol élénk kék golyós türkizt látsz, menekülj. Aki ismeri, az tudja, hogy szabálytalan formákban is alig tudnak gyöngy alapanyagként rátalálni. A türkiz 99%-ban az ásvány piacon festett howlit, festett magnezit vagy epoxi. A maradék 1% ára nyaklánc esetén ötszámjegyű összeg - még akkor is, ha tegyük fel egy afrikai közvetlen lelőhelyről szerzed be.

- Ne vásárolj ott, ahol üvegtiszta ametrin és citrin karkötőt látsz ~10000Ft és ~5000Ft alatt. Ennyiért ha nagyon áttetsző tiszta, akkor nem kő; ha kő, akkor nem áttetsző tiszta.

- Ahol rikitó zöldeskék golyós krizokollákat látsz. Egyre több előfordul az ásványpiacon, nem más mint gyanta. Nincs köze az ásvány, fogalmához.  Majd egy hírlevél erről is szólni fog. Ott, ahol opalitot árulnak Sri-lankai holdkőként. Az opalit egy mesterséges műanyag.

- Ahol azt látod, hogy melyik kő melyik szervre, testrészre hat, onnan lépj tovább. Feltételezem, az ilyen eladó nem spirituális, csak annak vallja magát. Lehet még tipikus mázlista. Egyszer történt vele valami a kövek kapcsán és világgá híreszteli, majd tesztelés és spirituális tisztánlátás nélkül az összes többi szervhatást és összegyűjti az ásványokról. Ha spirituális lenne nem tenné, mert a kövek szervet diretkben nem gyógyítottak, legjobb eseben is csak közvetett, pszichoszomatikus úton.

- Ahol csakraköveket árulnak, kerüld el. Az ilyen kövek többet ártanak, mint használnak. Erről szintén egy hírlevélben értesülhetsz.

 

Segíts, ha ezt hasznosnak találod! Google+ -ozd és Like -old a bejegyzést, ha tetszik ez a cikk. Minden egyes plusz és like számít. :)

Tisztelettel,

Fülöp Tibor

 

Még nem vagy feliratkozva az ingyenes hírlevélre?

Értesülj, ha újabb tévhit vagy utánzat kerül terítékre. Tudd meg mi az, amiről ásvány könyvek nem írnak!

Értesülj, amikor új és hasznos dolgokat tudhatsz meg a kövekről!

Az honlapon minden információ jogilag védett, másolása tilos.