Órási 121.26ct -os gyémántot találtak Cullinan -ben

Petra Diamonds egy 121.26ct -os nyers gyémántot lelt dél-afrikai bányájában, Cullinan-ben, Dél- Afrikában.

121ct Cullinan gyémánt

A hely a tulajdonosáról és alapítójáról, Sir Thomas Cullinan gyémánt mágnásról lett elnevezve. Thomas Cullinan a lovagi címet a régió kereskedelméhez vaó hozáájárulásáért kapta.

A ritka, II- es típusú gyémánt kivételesen fehér színéről és tisztaságáról híres, két hosszú év után ez az első újabb találatuk.

A jelenlegi követ 2016 június 30-án árverezték el. Korábban 2014-ben találtak Cullinan-ben hasonlóan nagy gyémánt darabot, mely 122.52ct súlyú volt és 23,5 millió dollárért kelt el, úgy néz ki megérte a kitarásuk.

A történelem eddig legnagyobb gyémántját szintén Cullinan -ben találták 1905-ben, melyet mérete miatt több darabra vágtak. Mikor még egyben volt, 3106,75 karátot (nagyjából 0.5kg -ot) nyomott a mérlegen.

< Előző bejegyzés
Következő bejegyzés >

Kedvencek     -     Felhasználói fiók

Főbb termékkategóriák

Marokkövek

Divat ékszerek

Ásvány karkötők

Ásvány medálok

Ásvány fülbevalók

Kuriózumok, Ritkaságok

Egyedi ékszerek

Csiszolatok, ásvány csúcsok

Kövek horoszkóp és gyógyhatás szerint

Itt bármit megtalálhatsz! Merkaba kristály, gyógyító kő, ásvány ékszer, ametiszt medál, holdkő ékszer, fluorit, malachit...

... miért mindent?
Mert szinte bármit be tudok szerezni, mely az ásvány világban létezhet. Írj nekem, bármilyen elképzelésed van, és megvalósítom!

Kérésre a karkötőket egyedi méretben is elkészítjük.

Itt a Gyógyító Kő és ásvány ékszer webáruháznál garantáltan igazi, eredeti ásványokat kapsz. Ha a kapott termékről kiderül, hogy jogosan nem ásvány; ha kéred az árának dupláját visszakaphatod. Itt valódi ásványokkal, tényleg valódi köveket kapsz. Ha egy kő kezelve van, de eredeti, arról is korrektül tájékoztatunk. A Gyógyító Kövek az egyetlen ásvány áruház, ahol írnak ásványok utánzatairól, ezoterikus tényekről és hiedelmekről, és a termékek valódiságára a bolt dupla garanciát vállal.

 

BLOG

 

instagram