Órási 121.26ct -os gyémántot találtak Cullinan -ben

Petra Diamonds egy 121.26ct -os nyers gyémántot lelt dél-afrikai bányájában, Cullinan-ben, Dél- Afrikában.

121ct Cullinan gyémánt

A hely a tulajdonosáról és alapítójáról, Sir Thomas Cullinan gyémánt mágnásról lett elnevezve. Thomas Cullinan a lovagi címet a régió kereskedelméhez vaó hozáájárulásáért kapta.

A ritka, II- es típusú gyémánt kivételesen fehér színéről és tisztaságáról híres, két hosszú év után ez az első újabb találatuk.

A jelenlegi követ 2016 június 30-án árverezték el. Korábban 2014-ben találtak Cullinan-ben hasonlóan nagy gyémánt darabot, mely 122.52ct súlyú volt és 23,5 millió dollárért kelt el, úgy néz ki megérte a kitarásuk.

A történelem eddig legnagyobb gyémántját szintén Cullinan -ben találták 1905-ben, melyet mérete miatt több darabra vágtak. Mikor még egyben volt, 3106,75 karátot (nagyjából 0.5kg -ot) nyomott a mérlegen.

< Előző bejegyzés
Következő bejegyzés >

Különleges és népszerű

Feliratkozás várólistára

Írd be a neved és e-mail címed, hogy értesítést kapj amikor megrendelheted. Ez terméktől függően 1-4 hétbe is telhet. Egyedi medáloknál is igyekszünk hasonlóval szolgálni.


Feliratkozás várólistára

Írd be a neved és e-mail címed, hogy értesítést kapj amikor megrendelheted. Ez terméktől függően 1-4 hétbe is telhet. Egyedi medáloknál is igyekszünk hasonlóval szolgálni.


KATEGÓRIÁK

Kedvencek
Felhasználói fiók

Divat ékszerek (16db)

Ásvány karkötők (174db)

Ásvány medálok (198db)

Ásvány fülbevalók (12db)

Kuriózumok, Ritkaságok (134db)

Egyedi ékszerek (107db)

Csiszolatok, ásvány csúcsok (19db)

Marokkövek (57db)

Kövek horoszkóp és gyógyhatás szerint (1384db)

 

Itt bármit megtalálhatsz! Merkaba kristály, gyógyító kő, ásvány ékszer, ametiszt medál, holdkő ékszer, fluorit, malachit...

... miért mindent?
Mert szinte bármit be tudok szerezni, mely az ásvány világban létezhet. Írj nekem, bármilyen elképzelésed van, és megvalósítom!

Kérésre a karkötőket egyedi méretben is elkészítem.

Itt a Gyógyító Kő és ásvány ékszer webáruháznál garantáltan igazi, eredeti ásványokat kapsz. Ha a kapott termékről kiderül, hogy jogosan nem ásvány; ha kéred az árának dupláját visszakaphatod. Itt valódi ásványokkal, tényleg valódi köveket kapsz. Ha egy kő kezelve van, de eredeti, arról is korrektül tájékoztatunk. A Gyógyítő Kövek az egyetlen ásvány áruház, ahol írnak ásványok utánzatairól, ezoterikus tényekről és hiedelmekről, és a termékek valódiságára a bolt dupla garanciát vállal.

 

BLOG

instagram