Dobogó szív gyémántot találtak Indiában

Dobogó szív gyémántot találtak Indiában

Különleges, eddigi legritkább, 0,329 karátos nyers gyémántot fedeztek fel tavaly ősszel Indiában.

A ritka lelet gyakorlatilag egy gyémánt a gyémántban, melynek a cég mely felfedezte, a csodaszép Dobogó Szív nevet adta.

A nagyobbik drágakő üregében egy aprócska gyémánt mozog, melynek becsült súlya 0,02 karát. A Dobogó szív figyelemre méltó példája annak, hogy milyen csodák történhetnek a gyémántok születésének hosszú, akár évmilliókon át tartó útján. Bizonyítéka annak is, hogy a természetes gyémántok képződése és eredete egy lenyűgöző kutatási terület. 2019-ben Szibériában már felfedeztek egy hasonlóan egyedülálló gyémánt-formációt, egy 800 millió évesnek becsült kettős-gyémántot, melyben szintén felfedeztek egy apróbb drágakövet. Ezt Matrjoska gyémántnak nevezték el, utalva a nevezetes, több darabos orosz játékbabára. A felfedezők tervei szerint ezeket a fantasztikus példányokat nem fogják értékesíteni, hanem egy közös gyűjteménybe kerülnek majd, hogy együtt csodálhassák őket. (Fotó: GJEPC)

A Gyógyító Kövek webáruházában számos nyers gyémánt kincset fedezhettek fel, persze nem ilyen régi és értékes darabokat, de nagyon szép ékszereket és marokköveket!

Egyéb termékeink: